Изберете страница

Saint-Gobain Abrasives, производител в сектора на поддръжката, ремонта и монтажа, добави няколко нови висоефективни и също толкова устойчиви продукта към своята гама „OneBond“. Разглобяемият фиксатор за резби „OneBond 116“, надеждният спрей за топлинна защита „OneBond TP 500“ и санитарните силиконови, многофункционалните силиконови и акрилни уплътнители, които са изключително устойчиви на плесени и бактерии. Те са безопасни, ефикасни, лесни за употреба и универсално приложими. Потребителите се възползват от бързи и надеждни решения, които спестяват не само време, но и разходи, обещава производителят.

Новите лепила и уплътнители „OneBond“ също така допълват съществуващата гама от инструменти за рязане и шлифоване на Saint-Gobain Abrasives. По този начин компанията предлага на своите клиенти допълнителни и интересни предимства, например опростяване на процесите на поръчка.

„OneBond 116“ – подвижен фиксатор на резбата със среден въртящ момент

С „OneBond 116“ вече се предлага нетоксичен фиксатор за резби със средна якост и среден вискозитет за закрепване на гайки и болтове, които може да се наложи да бъдат демонтирани. Синият фиксатор за резба със среден въртящ момент е подходящ за температурен диапазон от -55°C до +200°C. Лесно се нанася върху вертикални повърхности с ниско оттичане и е силно устойчив на вибрации, топлина, корозия, вода, газ, масла, въглеводороди и химикали. Saint-Gobain Abrasives обещава, че продуктът, който е доказано безвреден за здравето, върши работата си надеждно дори върху мазни повърхности. „OneBond 116“ изисква време за втвърдяване от само 15 минути и се втвърдява напълно след 24 часа.

Професионална топлинна защита с „OneBond TP500“

„OneBond TP500“ е специално разработен за топлинна защита на повърхности в близост до места за заваряване или шлифоване. Прозрачният продукт е подходящ за широк спектър от изисквания при отоплителни, санитарни и климатични системи. „OneBond TP500“ надеждно разсейва топлината и я абсорбира чрез изпарение. Според производителя чувствителните на топлина материали като дърво, плочки, алуминий, стъкло, пластмаса или гума са надеждно защитени от изгаряне и деформация. „OneBond TP500“ просто се напръсква и, благодарение на специалната си молекулярна структура, прилепва сигурно към вертикални повърхности като гелообразна маса.

„OneBond Sanitär-Silikon“ – висока устойчивост на мухъл и бактерии

„OneBond Sanitär-Silikon“ е еднокомпонентен ацетокси уплътнител, който се нанася лесно със силиконов пистолет върху кухненски мивки, душове и вани или плочки. Несъдържащият разтворители силиконов полимер се предлага в бяло и прозрачно и може да се използва във вертикални фуги или фуги на таван.

Според Saint-Gobain Abrasives „OneBond Sanitary Silicone“ има висока устойчивост на плесени, бактерии и на стандартни почистващи препарати. Идеалната температура на нанасяне е между 5°C и 40°C, а времето за освобождаване от лепкавост е между 15 и 20 минути.

Компанията е представена на българския пазар от Saint-Gobain България.

Снимки: Saint-Gobain

Източник: https://izolacii.eu