Изберете страница

Публикувано на 27.04.2018 г.

Rockwool представи своята нова система FirePro DuctRock

Производителят на негорима изолация Rockwool съобщи представи своята нова система FirePro DuctRock на изложението Firex International 2018 в ExCeL London (Exhibition Centre London). Посетителите на щанда на Rockwool (A285 ) се запознаха с демонстрационен модел и видео с полагането на новата система. Изцяло тествана за пожароустойчивост и димоотвеждане съгласно EN1366-1 и EN1366-8, системата включва набор от лесно инсталируеми и рентабилни решения, осигуряващи до 120 минути пожароустойчивост.

Rockwool представи своята нова система FirePro DuctRock

Системата осигурява на изпълнителите възможно най-широка гама от правоъгълни канали, като дава решения за всички възможни ситуации. Освен системата DuctRock, Rockwool представи и широк набор от решения от гамата продукти FirePro. Тя осигурява решения за пожарозащита и огнеустойчивост, които защитават сградата, забавят разпространението на огън, защитават пътищата за евакуация, като така осигуряват ценно време за безопасно напускане на зоната.

Отвъд присъщите за ватите пожароустойчиви свойства, специализираната гама продукти и технически средства на Rockwool улесняват монтажистите и изпълнителите в съобразяването им с действащите противопожарни разпоредби. Специализираната гама FirePro включва строителни решения за структурна защита, уплътнения, линейни фуги, бариерни кухини, системи за контрол на ОВК и дима.

Изолацията от каменна вата Rockwool е в състояние да издържа на температури над 1000°C и е удостоена с най-високата възможна европейска класификация: A1 незапалима. Осигурява жизненоважна противопожарна защита на сградите, осигурява безопасност за хората и свежда до минимум щетите от пожари.

Източник: „Рокуул“