Изберете страница

Считано от 1 февруари 2020 г. Ян Махачек, понастоящем правен мениджър за Saint-Gobain Източна Европа, ще заеме позицията на главен изпълнителен директор на Saint-Gobain България. Ян Махачек paбoти зa Ѕаіnt-Gоbаіn oт 2010 г. ĸaтo юридически мeниджъp. Toй e пpяĸo aнгaжиpaн в бизнeca ĸaтo члeн нa бopдa нa paзлични ĸoмпaнии в Изтoчнa Eвpoпa, които са част от Ѕаіnt-Gоbаіn.

Тази стъпка е част от проекта „Transform and Grow “ на компанията. Той има за цел да интегрира, консолидира и оптимизира нашите операции с предимно регионална насоченост. Saint-Gobain предлага широко портфолио от строителни продукти в България и целта е да се възползва от синергиите между всички марки и бизнеси, които има в България. Това ще позволи да се отключи съществен допълнителен потенциал за растеж и рентабилност. Ще постави екипите на компанията в идеална ситуация да могат да използват пълния капацитет на портфолиото на групата, което ще доведе до още повече ползи за клиентите.

В България групата Saint-Gobain е представена с 9 марки, има 2 завода и около 100 служители. Saint-Gobain Group произвежда и предлага решения за строителния пазар, топло и звукоизолации, пожарозащитни системи, технически вати, фасадни системи, мазилки, лепила, гипскартон и аксесоари за сухо строителство, акустични таванни и стенни решения, чугунени тръби, армиращи текстилни влакна, плоско стъкло за фасади или интериор и абразиви за автомобилната и строителната индустрии.

За групата Saint-Gobain
В световен мащаб, компанията е лидер в устойчивото строителство с €41.8 млрд. продажби през 2018 г., присъствие в над 68 държави и повече от 180 000 служители.

Източник: СЕН ГОБЕН КОНСТРАКШЪН ПРОДЪКТС БЪЛГАРИЯ ЕООД