Изберете страница

Акценти на броя:

Брой №39 на Информационния бюлетин на БАИС представя:
Тема на броя:
БАИС с участие във Втората национална конференция ПОЧТИ НУЛЕВОЕНЕРГИЙНИ СГРАДИ в Бургас

Четете още:
Обучени на БАИС и ЕНЕфект: Почти нулево-енергийни сгради: Топлоизолация на ограждащите конструкции на съществуващи и нови сгради
Покана от ИКОПАЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД
AQUACOOL REFLECT – еластична светлоотразяваща хидроизолация
HABITAT LAB – демонстрация на баланс между качество на живот и грижата за околната среда
Грундовете на КНАУФ – неизменна част от перфектна система
BAUFEST Röfix и приятели 2019″ посрещна повече от 5300 гости
Марката SOUDAL бе избрана за Superbrands
Топлоизолационни решения за фасадата от АУСТРОТЕРМ
Идеалната система за хидроизолация на вашия басейн от КЬОСТЕР
Гипсфазерни плоскости LaDura с добавени дървесни частици

В рубриката „Глобален поглед“ ще откриете:
Къща е изцяло облицована с корк за изолация

Акценти в секция „Новини от сектора в България“
До средата на 2019 г. ще са завършени сградите, които се санират по Националната програма за енергийна ефективност
Откриха Национален център по сеизмично инженерство в столицата

Тези и още новини от строителния бранш в България и Европа

БАИС с участие във Втората национална конференция ПОЧТИ НУЛЕВОЕНЕРГИЙНИ СГРАДИ в Бургас

Във връзка с поетите ангажименти на България по приложението на ДИРЕКТИВА 2010/31/ЕС НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА от 19 май 2010 година относно енергийните характеристики на сградите, вече втора година в Бургас „ЕнЕфект” организира конференция с участието на широк кръг заинтересовани институции за реалното приложение на мерките определени в Директивата.

Новини от БАИС

Почти нулево-енергийни сгради: Топлоизолация на ограждащите конструкции на съществуващи и нови сгради

Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС), Център за енергийна ефективност ЕнЕфект и КСБ – Пловдив организират обучителен семинар на тема: „Почти нулево-енергийни сгради. Топлоизолация на ограждащите конструкции на съществуващи и нови сгради“. Семинарът ще се проведе на 14 юни 2019 г. в залата на КСБ – Пловдив с адрес: бул. “Марица” № 154, ЖСК “Хеброс”, секция А, етаж 3.

Новини от членове на БАИС

Покана от ИКОПАЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД

ИКОПАЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД, пълноправен член на БАИС, има удоволствието да покани членовете на БАИС и всички заинтересовани на лекция-презентация на най-новия продукт в портфолиото си – TPO EverGuard. Продуктът представлява синтетична мембрана, произведена по нова революционна технология.

AQUACOOL REFLECT – еластична светлоотразяваща хидроизолация

Aquacool Reflect представлява еднокомпонентна акрилна емулсия, предназначена за хидроизолация на всички открити хоризонтални и вертикални елементи от сградата, подложени на директно слънчево греене. Тя осигурява еластично UV-устойчиво водонепроницаемо покритие.

HABITAT LAB – демонстрация на баланс между качество на живот и грижата за околната среда

Habitat Lab е център за иновации и обучения и е единствен по рода си, обединяващ традициите и модернизма в строителството. Той нагледно представя как напредналите технологии от семейството на Saint-Gobain, могат да работят заедно за създаването на уютни и екологични сгради.

Грундовете на КНАУФ – неизменна част от една перфектна система

От съществено значение за подобряването на повърхността е свързващият компонент между отделните слоеве. Подготовката на основата е необходима, така както стабилният фундамент на всяка къща. Грундовете обработват повърхността, уеднаквявайки хигроскопичността ѝ преди полагане на мазилката и довършителните материали.

„BAUFEST RÖFIX и приятели 2019“ посрещна повече от 5300 гости

За втора поредна година австрийската компания RÖFIX организира най-мащабното събитие за строителния бранш в България – BAUFEST RÖFIX и приятели. На стадиона в гр. Сливница компанията домакин посрещна повече от 5000 гости. Те бяха дошли да обменят опит в строителството, да се запознаят с последните иновации и най-новите продукти в строителството.

Марката SOUDAL бе избрана за Superbrands

Марката Soudal бе избрана за Superbrands на българския пазар за 2019/2020 г. в В2В сектора. Марките от В2В сектора участват в резултат на номинация, базирана на редица достоверни пазарни проучвания и анализи на независими организации и изследователски агенции и след изрична покана от страна на Superbrands.

Топлоизолационни решения за фасадата от АУСТРОТЕРМ

Фасадата има ключова роля за външния вид на всяка сграда. Тя й придава индивидуалност и говори за вкуса на нейните обитатели. И не само: фасадата защитава от атмосферните въздействия – вятър, студ, жега, дъжд, сняг. Ето защо фасадната топлоизолация има изключително важно значение за защитата на една сграда.

Идеалната система за хидроизолация на Вашия басейн от КЬОСТЕР

Плувните басейни могат да се окажат особено предизвикателство за специалистите по хидроизолация. Водното налягане може да засегне, както външната, така и вътрешната страна на конструкцията. Когато водните басейни са построени директно върху земята, водният натиск, упражняван отвътре навън, е аналогичен на този в един стандартен воден резервоар.

Гипсфазерни плоскости LaDura с добавени дървесни частици

За разлика от други подобни плоскости, в гипсовата сърцевината на LaDura се съдържат до 8% специално подбрани дървесни частици. Всичко това заедно с фибрите и специалните добавки превръща плоскостите LaDura в продукт без аналог в България. LaDura са много по-лесни за полагане и обработване в сравнение с циментовите плоскости.

Глобален поглед – нови продукти, решения и подходи

Къща е изцяло облицована с корк за изолация

Коркът отдавна се използва в сградите, но най-често невидимо като изолационен елемент, залепен под пода и завит зад стени. Благодарение на иновативна група архитекти, ангажирани с проучване на възможностите на материала, коркът намира по-голяма популярност като архитектурен елемент.

Новини от сектора в България

До средата на 2019 г. ще са завършени сградите, които се санират по Националната програма за енергийна ефективност

До 60% спестени средства и енергия се отчитат в санираните до момента апартаменти, станали са по-топли с 5 градуса. Близо 7000 са регистрираните сдружения на собственици на многофамилни жилищни сгради в страната към днешна дата. В тях са включени около 1 млн. български граждани, които имат интерес да предприемат мерки за енергийна ефективност.

Откриха Национален център по сеизмично инженерство в столицата

Националният център по сеизмично инженерство функционира към Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Той ще развива дейността си в сътрудничество с български и международни партньори.

Рубрика „Зелени къщи“

Изграждат „град-градина на 21-ви век“ в Бангалор

Съвременен „град-градина“ с много зеленина, устойчиви характеристики и здравословна градска среда ще изникне в индийския град Бангалор. Става дума за нов квартал – нов високотехнологичен парк – в индийския град, който е прочут със силно развитата си хай-тек индустрия. Новият квартал ще се казва Karle Town Center (KTC) и ще е снежно бял.