Изберете страница
Независимо дали става въпрос за монтаж или ремонт, все по-голяма част от майсторите предпочитат залепването пред механичното фиксиране с болтове или пирони.

 Purocol Express е лепило, което принадлежи към една от двете големи групи лепила за монтаж и залепване на дърво, а именно тези на полиуретанова основа. В повечето случаи те са еднокомпонентни и готови за употреба, и са считани за една от най-старите технологии, използвани за залепване в този сектор. Те притежават разнообразни приложения и са съвместими с много различни видове материали.

С изключение на бялото лепило за дърво, полиуретановите лепила изсъхват благодарение на химическа реакция.

Те имат нужда от влага от въздуха или материалите да бъдат залепени, за да започне процесът на изсъхване, след чието започване лепилото леко набъбва. Този тип лепила са перфектни, когато единият материал е леко порьозен, така че влагата да може да проникне през него, да предизвика реакция в лепилото и то да формира здрава връзка. Благодарение на своята универсалност лепилото Purocol Express намира приложение не само, когато две дървени повърхности трябва да бъдат залепени, но и когато една от тях е направена от друг, неабсорбиращ материал.

Purocol Express е прозрачно лепило с клас на водоустойчивост D4, който е най-високият клас според европейските стандарти с оптимална устойчивост на вода и е подходящо за използване на места, където е възможно да има излагане на вода или кондензация.

Това прави Purocol Express подходящо за външна употреба, като с него могат да бъдат залепвани и запълвани фуги във врати, прозорци, дървени елементи на фасадата, дори и при залепване на  изолационни материали като полистирен, тъй като Purocol Express не съдържа разтворители. Поради спецификата на лепилото и неговите приложения  Purocol Express е тествано и сертифицирано.

То притежава сертификат KOMO®, организация, базирана в Нидерландия, чиито сертификати за качество на строителни продукти се признават в 48 държави от всички континенти, и е гаранция, че клиентът ще получи обещаното качество. Purocol Express покрива и изискванията на LEED за ниски емисии, което става все по-важно и задължително при строеж или ремонт на обществени сгради.

 

Източник: izolacii.eu