Изберете страница

Един от най-важните елементи на една сграда е фасадата, която непрекъснато е изложена на атмосферни влияния като дъжд, вятър, слънчеви лъчи, температура на въздух. За да се постигне прохлада през лятото и топлина през зимата, фасадата би следвало да бъде изолирана със сертифицирана топлоизолационна система, която да предотврати преминаването на топлина от вътре на вън и от вън на вътре.

Разработена в лабораториите на Mapei, MAPETHERM FLEX RP предлага фасадна защита, уютен вътрешен климат и доказано качество.

Шпакловката е готова за употреба, без съдържание на цимент, изключително еластична и изравняваща мазилка, която подлежи на оцветяване в 1002 цвята. MAPETHERM FLEX RP е идеален продукт за ремонт на топлоизолационни плоскости, повредени от времето и от атмосферните влияния, и за изграждане на нови панели със съвременен конструктивен подход.

Иновативните характеристики на продукта се дължат на комбинация от технологии като: BioBlock® – за защита на повърхности срещу агресивния характер на мухъл и плесен; Fast Track Ready, която значително намалява общото време на прилагане, като елиминира дълги цикли на втвърдяване, типични за шпакловки на циментова основа и необходимостта от грунд преди нанасяне на завършващ слой; ULTRALITE™, която осигурява „лекота“ на продукта и подобрява общата разходна норма.

За разлика от стандартните топлоизолации, MAPETHERM FLEX RP е удароустойчива.

Благодарение на еластичната си структура, при удар натоварването се разсейва равномерно, което я прави устойчива на удар и градушка. MAPETHERM FLEX RP гарантира по-нисък разход на енергия, както през лятото, така и през зимата, подобрява общия комфорт чрез балансиране на температурата между стаи и стени, като по този начин елиминира кондензацията от изпарението на водни пари в стените на сградите.

 

Източник: profiland.net