Изберете страница

 

Топливо АД е един от най-големите търговци на строителни и отоплителни материали в България. Компанията е официален дистрибутор в Българя на продуктите на Schluter Systems – Германия.

Едно уникално решение, което идва на помощ, когато е необходимо да се постигне качествен хидроизлиращ слой преди инсталация на плочки към стенни повърхности, е мембраната Schluter®-KERDI.

Schluter KERDI е водоустойчива мембрана за създаване на хидроизолиращ слой и преодоляване на пукнатини. Изработена e от мек полиетилен, покрита от двете страни със специална влакнеста структура за по-добро закрепване на мембраната към стенни повърхности с подходящо лепило за плочки.

Schluter KERDI разполага с отпечатани разграфени линии от едната страна за по-лесно оразмеряване и рязане. Освен че показва колко материал остава, отпечатъкът показва и минималната ширина на припокриване от 5 см при работа с множество мембранни листове.

Мембраната Schluter KERDI се предлага в размери 2m x 15m, доставяна като една ролка от 30 кв.м.

Хидроизолационната мембрана трябва да бъде залепена към равна, носеща основа с подходящо лепило. Препоръчваме да използвате 4мм назъбена маламашка, за да нанесете залепващото лепило. Плочките се полагат директно върху мембраната с подходящо лепило за плочки. Могат да се използват и други покривни материали или мазилка, нанесени с мистрия.

Опционанлно ще откриете и готови разкроени аксесоарите за Schluter KERDI, които включват вътрешни и външни ъгли – Schluter KERDI KERECK, както и тръбни маншети – Schluter KERDI KM и KERDI MV. Уплътнителната лента за уплътняване на челни или ъглови фуги – Schluter KERDI KEBA, която се предлага е с ширини от 85мм до 250мм.

Тъй като свързаните хидроизолационни комплекти с Schluter KERDI нямат необходимата функция за разединяване за покрития от замазки и плочки на открито, които са подложени на температурни промени, препоръчваме използването на мембраната KERDI заедно с многофункционланата мембрана Schluter DITRA, която комбинира хидроизолационна функция и функция за разединяване.

Schluter KERDI е водоустойчива и устойчива на повечето химикали, които обикновено се срещат в места с инсталирани плочки. Устойчива е на стареене, не гние и притежава отлична еластичност.
Продуктът е силно устойчив на солеви, киселинни и алкални разтвори, много органични разтворители, алкохоли и масла.

Преди инсталация, основата, върху която трябва да се постави продуктът, трябва да бъде равна и обработена по подходящ начин с цел да бъдат отстранени всички участъци от повърхността, които биха възпрепятствали правилната адхезия на мембраната.

Schluter KERDI е подходящ за стенни и подови повърхности в бани и душ пространства, където е необходима защита срещу проникване на влага или други вредни вещества. Индустриалните приложения включват хранително-вкусовата промишленост, пивоварни и мандри. Басейните и подобни съоръжения са предмет на допълнителни специални изисквания.

Schluter®-KERDI можете да откриете в магазини ГРАДИВО, както и във всички останали обекти на Топливо АД, където любезните служители на компанията ще могат да отговорят на всички въпроси, свързани с този продукт. За повече информация можете, да посетите електронния магазин на компанията www.toplivo.bg или канала в youtube.