Изберете страница

Топливо АД в качеството си на официален търговски представител на бранда SOLROOF за България, представя новост на пазара при интегрираните фотоволтаични системи за покрив. SOLROOF е иновативна система за покрив, създадена в отговор на нарастващото търсене на чиста енергия. Тя е единствената пълна фотоволтаична система на пазара, напълно интегрирана в стоманен покрив. Патентованите решения позволяват уникална естетика на покрива, което не е възможно да се постигне в случай на конвенционална фотоволтаична инсталация върху традиционен покрив.

Комбинацията от ламаринени панели FIT и интегрирани фотоволтаични панели FIT VOLT създава кохерентна, хармонична покривна повърхност. Интегрираният фотоволтаичен покрив SOLROOF предлага улеснен и бърз монтаж и уникален визуален ефект, съчетан с ефективност и безопасност на употреба. Системата SOLROOF е проектирана с грижа за най-високо качество на покривната естетика. Интегрираните фотоволтаични панели FIT VOLT са идеално визуално съчетани с модулен покрив от панели с бранд FIT, изработени от стоманена ламарина в съответствие с идеята за минимизиране на въглеродния отпе-чатък, използвайки „зелена“ стомана.

Елегантността на най-високо ниво е съчетана с иновативна технология и лекотата на интегрирания фотоволтаичен панел. Използвайки модерно решение, производителят е премахнал непривлекателните и тежки фотоволтаични панели, заедно с видимата монтажна конструкция и окабеляване. Технологията SOLROOF отговаря изцяло на всички съвременни строителните норми. Интегрираните фотоволтаични панели FIT VOLT са проектирани да пасват перфектно на модулния покрив FIT. Избегната е необходимостта от употреба на традиционните панелни рамки, видими жични пътеки и фуги. Благодарение на системата SOLROOF, цялата повърхност на покрива представлява идеална монолитна форма.

При проектирането на системата, производителят е свел до минимум количеството пластмаса в съответствие с изискванията за опазване на околната среда. „Зелената“ стомана и други рециклирани материали, използвани в панелите, дават втори живот на други продукти от индустрията.
SOLROOF е произведен от най-висококачествени материали в Европейския съюз, в съответствие с директивите на ЕС, насочени към създаване на устойчива инфраструктура и постигане на сгради с нулеви емисии. За тази цел производителят активно участва в работата на Key Cluster – ”Устойчива инфраструктура”, а създадените решения се тестват в независими центрове, като CBONIT.

Комплексната фотоволтаична система SOLROOF включва интегрирани FIT VOLT фотоволтаични панели, FIT модулни покривни панели, оптимизатори и компоненти на системата SolarEdge. Благодарение на оптимизаторите се постига максимална ефективност на панелите, независимо от сянката или мръсотията, които при традиционните фотоволтаични панели намаляват ефективността на цялата инсталация.
Благодарение на интегрираното решение SOLROOF, покривът има гаранция достигаща до 30 години.

Освен това отпада и вероятността за повреда на покрива, която може да се случи по време на монтаж на стандартни фотоволтаични панели. Интегрираните фотоволтаични панели FIT VOLT имат висока устойчивост на метеорологични условия, успешно преминали теста за удар с градушка, извършен в съответствие с международния стандарт IEC 61215. Повече информация относно SOLRROF, можете да откриете на адресите на магазини ГРАДИВО в цялата страна.

Източник: https://bg.profiland.net/