Изберете страница
ТЕРМОФЛЕКС® - всичко, от което има нужда вашата фасада!

Фасадата е възлова площ от една сграда, на която са поверени най-комплексните функции, гарантиращи вътрешния уют и комфорт в помещенията. Фасадата носи отговорността да поддържа красивата визия, да защитава сградата от агресивни атмосферни условия и механични влияния и да гарантира здравословния климат в помещенията. Решаваща роля за това играе композицията на професионално разработени и специално селектирани продукти и материали, работещи в пълен синхрон – оптимизирани едни към други бои, мазилки и архитектурни детайли, техните цветове и цветни нюанси.

„Фасадата е своеобразна витрина на индивидуалния стил и архитектурно внушение.Тя е прозорец към уникален и отличителен облик, към един собствен характер.“

МАРИСАН притежава дългогодишна експертиза в създаването и комбинирането на изпитани продукти в синхронизирани системи под един покрив. Зад марката ТЕРМОФЛЕКС® стоят плодовете на дългогодишна развойна дейност и постоянни иновации, превръщащи фасадните системи в символ на надеждност, експлоатационно качество и уникална визия. Благодарение на това, те успяват да придадат на монотонните стени и повърхности почти неограничен брой възможности за архитектурно изразяване и индивидуален характер.

ТЕРМОФЛЕКС® - всичко, от което има нужда вашата фасада!

Гарантирана защита и дълготрайна сигурност с пастообразните фасадни мазилки от серията ТЕРМОФЛЕКС®

Съществен принос за професионалното изграждане и гарантираното експлоатационно качество на една фасада носят финишните покрития, с които е изпълнена. Пастообразните мазилки от серията ТЕРМОФЛЕКС® са сигурно решение за красиво оформяне на фасади в многообразие от структури и цветове.

Продуктови решения за всяка ситуация

В зависимост от специфичните особености на конкретния проект, всеки един може да избира между комплексни продукти като:
* Силикатна нано мазилка ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID NANO с интегрирани нано частици, притежаваща ясно изразен самопочистващ ефект и голяма устойчивост на външни влияния;
* Силиконова мазилка ТЕРМОФЛЕКС® PRO ELASTIC, притежаваща завидна влагоустойчивост, екстремна еластичност и паропропускливост;
* Силикат-силиконова мазилка ТЕРМОФЛЕКС® PRO SOLID, обединяваща предимствата на силикатните и силиконови мазилки – екстремна устойчивост на механични натоварвания, стареене и атмосферни влияния;
* Силикат-силиконова мазилка с антична структура ANTIQUE за постигане на изключително фино и детайлно покритие при рустикални повърхности, устойчиви на стареене и тежки атмосферни условия;
* Силикон-модифицирана мазилка ТЕРМОФЛЕКС® PRO TECH с висока еластичност, ниска абсорбираща способност, добро сцепление към повърхността и устойчивост на механични повреди;

Безкомпромисно качество и подобрена противопожарна защита

ТЕРМОФЛЕКС® - всичко, от което има нужда вашата фасада!

Изборът на различните продукти от гамата на пастообразните мазилки ТЕРМОФЛЕКС® гарантира постигане на качествено и трайно финишно покритие върху стари и нови минерални основи като цимент, циментови мазилки и шпакловки, бетон, топлоизолационни плочи, продукти на гипсова основа и други.

Благодарение на постоянните подобрения в структурата и състава на продуктите, пастообразните мазилки от PRO серията на МАРИСАН вече притежават подобрен клас на горимост (А2), характеризиращ ги като негорими продукти. Подобрената пожаробезопасност на продуктите ги превръща в устойчива бариера за разрастване на възникнали пожари. По този начин спомагат за намаляване на материалните щети и подсигуряване на сигурността на обитаващите, задържайки пламъците и запазвайки здравината на конструкцията възможно най-дълго време.

Фасадни бои ТЕРМОФЛЕКС® за уникални фасади с индивидуален стил

Фасадните бои ТЕРМОФЛЕКС® са доказан високоефективен инструмент за постигане на ярко изразени цветни повърхности, акцентиращи върху архитектурата на сградата, нейния дух и внушение. Освен дизайнерска, фасадните бои на МАРИСАН имат и важна защитна функция. Те спомагат за постигане на здрави, стабилни и дълготрайни покрития, устойчиви на климатични промени и особености на външната среда.

Изборът на фасадни бои фасадните бои ТЕРМОФЛЕКС® вещае професионални резултати и постигане на покритие с дълготрайно експлоатационно качество. Това е възможно благодарение на заложените свойства като устойчивост на замърсявания и UV-лъчи, водоотблъскване и висока паропропускливост.

Гамата на фасадните бои на МАРИСАН, включваща ТЕРМОФЛЕКС® РЕЛЕФНА ФАСАДНА БОЯ и ТЕРМОФЛЕКС® СИЛИКОНОВА ФАСАДНА БОЯ, се обогати с нов продукт – супер еластичната ТЕРМОФЛЕКС® SUPER ELASTIC, предназначена за саниране на напукани фасади, мазилки или бетонови повърхности с пукнатини до 1 мм, без да изисква тяхното предварително запълване! Продуктът е особено подходящ и като защитно покритие за фасадни профили от всякакъв вид, гарантирайки съхранението на неповторимия екстериор за дълъг период от време. След изсъхване, боята е в състояние да поеме значителните линейни разширения и механични влияния, на които фасадата, архитектурните детайли по нея и свързващите фуги между тях, перманентно биват подлагани. Това става възможно без покритието да се напука, запазвайки целостта и изящната визия на фасадните елементи.

Системата за цветно планиране ENERGY IN COLORS позволява избор от над 2080 цвята за тониране на бои и мазилки, с което гарантирано осигурява уникалността на вашата фасада и дълготрайността на цветовите нюанси, в които е изпълнена. Нейната широкообхватност е сигурна предпоставка за постигане на забележителни покрития с изключителна детайлност, специфична структура и изобилие от нюанси.

ТЕРМОФЛЕКС® - всичко, от което има нужда вашата фасада!

Фасадни профили и архитектурни детайли – възлово парченце от пъзела за постигане на неповторими фасади

Докато фасадните мазилки и бои на МАРИСАН се грижат за защитата и цветовото внушение на екстериорните повърхности, фасадните профили и архитектурни детайли са тези, които придават истински аристократичен и изискан стил. Богатата гама от готови предложения се простира от рустикални камъни, арки и орнаменти, до колони, пиластри и други. Компанията работи и по индивидуална поръчка на клиента, съобразявайки се с неговите персонални изисквания и идеи, което прави възможностите за дизайн и оформление на фасадата, практически безгранични. Този факт гарантира постигането на повърхности с неповторим релеф, изцяло променящи внушението на сградата.

Освен красивата външност, архитектурните профили гарантират и завидна здравина, благодарение на специалните полимерни покрития, с които се изработват. Ниското им тегло не налага нуждата от допълнително укрепване на фасадата, редуцирайки напрежението върху нея. Бързият, лесен и надежден монтаж на профилите, става само с помощта на полимерно лепило.

Комбинацията между архитектурните профили и фасадните бои и мазилки ТЕРМОФЛЕКС® са доказан начин да осигурите едни професионално изпълнени, надеждни и красиви фасади!

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог http://blog.marisanbg.com.