Изберете страница
ТЕРАФЛЕКС® VISION - активна защита за минералните повърхности

В миналото, най-разпространеният масивен строителен материал е бил камъкът. Благодарение на неговата издръжливост на изпитанията на времето и съпътстващите ги агресивни атмосферни и механични влияния от външната среда, днес сме свидетели на множество архитектурни шедьоври от изминали епохи. Масивни конструкции, изградени от камък и други минерални материали, могат да бъдат забелязани навсякъде около нас – от спокойните провинциални райони, до урбанистичната среда и центъра на големия град.

Особеностите на минералните повърхности

Минералните повърхности се характеризират с особена порьозност. Именно абсорбционният фактор е този, който най-значително застрашава тяхното експлоатационно състояниe. Почистването на минералните повърхности с препарати, а дори и с обикновена вода, поради наличието на хлор, соли и минерали в нейния състав, често водят до изменения във визията и цвета на материала – както оцветяване, така и обезцветяване.

ТЕРАФЛЕКС® VISION - активна защита за минералните повърхности

Импрегнирането – ключът към надеждната защита

С развитието на строителната индустрия, достъпът до качествени и ефективни продукти, спомагащи за съхранението на минералните повърхности, бива улеснен значително. Импрегнаторите за минерални повърхности са особено ефективен избор в мисията за тяхното съхранение. Тяхната основна задача е да осигурят предпазен хидрофобен филм, играещ ролята на активна бариера срещу водата и замърсителите, попаднали по повърхността на материала.

Бетон, камък, мрамор, гранитогрес, едно решение – ТЕРАФЛЕКС® VISION®

Изграден на водна база, ТЕРАФЛЕКС® VISION® е висококачествено решение, гарантиращо дълготрайната защита на минералните повърхности от негативното въздействие на водата и други агресори от външната среда.

Начин на действие

След полагане във фин слой, водната база на ТЕРАФЛЕКС® VISION® навлиза в структурата на материала, внасяйки множество малки частици. Впоследствие водата се изпарява, а отложените малки частици започват процес на втвърдяване, образувайки помежду си миниатюрни връзки. В следствие на този процес се образува фин защитен филм, значително увеличаващ повърхностното напрежение и служещ като ефективна бариера срещу водата. Така, след нейното попадане върху нанесения импрегниращ слой, тя моментално образува малки капки, оставащи по повърхността на материала.

ТЕРАФЛЕКС® VISION - активна защита за минералните повърхности

Приложението

ТЕРАФЛЕКС® VISION® импрегнира особено ефективно редица материали на минерална основа, като например бетон, тухли, гранитогрес, теракот, мрамор, естествен камък и т.н. Колкото по-порест е материалът, който трябва да бъде импрегниран, толкова по-лесно се гарантира преминаването на импрегнатора в структурата му и образуването на защитен филм.

Предимствата

Образуваният повърхностен филм гарантира значителна хидроустойчивост, едновременно с което спомага и дишането на основата. Така, еднопосочната пропускливост на импрегниращия слой се явява сигурно решение за съхранението на красивата визия и дълготрайното експлоатационно качество на минералната повърхност.

ТЕРАФЛЕКС® VISION - активна защита за минералните повърхности

При приложение върху фасади, ТЕРАФЛЕКС® VISION® играе роля на активна бариера срещу, носените от водата механични частици и нежелани наслоявания, запазвайки свежото излъчване за дълъг период от време. По този начин частиците от външната среда не успяват да проникнат в дълбочина и да се захванат стабилно в структурата на материала. Свойството на образувания, от импрегнатора, слой да ги държи на повърхността, позволява тяхното особено бързо и ефективно почистване, спомагайки за съхранението на импрегнираната повърхност и лесната поддръжка на нейната първоначалнo планирана визия. Импрегниращият слой се характеризира и със своята резистентност срещу UV лъчения.

Едно от основните предимства на ТЕРАФЛЕКС® VISION® е неговото свойство да не оказва влияние върху цветовете на импрегнираната основа. По този начин се гарантира, че повърхността, върху която е нанесен защитният слой няма да придобие по-тъмни или светли нюанси. Така, цветовата неутралност на нанесения слой спомага за запазване автентичната визия на основата, едновременно с което гарантира и перфектната ѝ, дълготрайна защита.

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог http://blog.marisanbg.com.

Източник: „Марисан“