Изберете страница

Публикувано на 16.03.2018 г.

Knauf Insulation и Veolia официално откриха ново съоръжение за рециклиране на стъкло в Сейнт Хелънс, Великобритания.

Във Великобритания превръщат стъклените бутилки в изолация

Всяка година над 60 000 тона стъклени бутилки и буркани ще получат нов живот, след като партньорите обединяват усилията си за почистване, сепариране и обработка на домакинското стъкло, преди да го превърнат в високоефективни и енергоспестяващи изолационни решения.

Първото по рода си в света съоръжение на Veolia използва най-новите технологии за сортиране и отделяне на стъкло на микрониво с изключителна точност, добивайки ултрачиста суровина от стъклени трохи. Уникалните машини включват вибриращи екрани за сортиране по размери, магнити за извличане на черни метали и сепаратори с вихрови токове за цветните материали.

Новото съоръжение позволява на Knauf Insulation да осигури стъкло за производството си, и да увеличи максимално използването на рециклирани материали вместо природни минерали.

Събраното стъкло се равнява на над 350 милиона бутилки, изхвърляни годишно – които в противен случай биха се оказали на сметището или биха замърсили околната среда. С инвестиция в размер на 10 млн. паунда и десетгодишен ангажимент от страна на Knauf Insulation, двете компании демонстрират своята отдаденост на устойчивото и кръгово производство.

Източник: www.izolacii.eu