Изберете страница

Концернът ETEX BP извършва реконструкция и планира удвояване на капацитета на своя завод за сухи строителни смеси на гипсова основа в Агиреш, Румъния. С тази инвестиция ETEX BP се надява не само да увеличи своите доставки, но и да разшири портфолиото на компанията с нови иновативни продукти. Един такъв продукт, който е без аналог на пазара, е мазилката Adera Fybro. Характерното за тази мазилка е, че съдържа освен специални добавки също и определено количество фибри. Тази мазилка е много подходяща за ремонт на стари напукани повърхности, както и за проблемни връзки между бетон и тухлена зидария, където има риск от напуквания.

Adera Fybro спестява полагането на армираща стъклофибърна мрежа. По този начин спестява време за полагане и средства.

Adera Fybro е еднослойна мазилка на гипсова основа, за ръчно полагане и вътрешно приложение. В комбинация с вода се създава хомогенна паста с удължено време за работа, лесна за полагане и обработване, с изключителна пластичност и голяма производителност. Продуктът е идеален за интериорни стени, готови за боядисване; полагането спестява допълнителен материал (минимум 1 слой мазилка) и квалифициран труд.

Приложение:
▶ за вътрешни мазилки, устойчиви на деформации;
▶ за фугите между различни видове основи (бетон-тухла, бетон-газобетон, тухла-газобетон);
▶ при ремонти;
▶ за декоративни мазилки тип Ретро /“Vintage”/.

Указание за ползване
Подготовка
▶ Излива се вода в съд, след което се сипва материала и се разбърква до получаване на хомогенна смес. Не се препоръчва добавяне на материал в сместа, за да се избегне намаляване на времето за работа.
Начин на полагане
▶ Нанасянето върху основата се прави ръчно, с мистрия или шпакла;
▶ След нанасяне, мазилката се подравнява с мастар или маламашка;
▶ Нанасянето може да се направи на един или на последователни слоеве;
▶ За завършване, върху влажната повърхност на мазилката може да се нанесе слой изравнителна шпакловка Adera Plano или финишна шпакловка Adera Finna (около 2-3 мм);
▶ За да получите ултра гладка повърхност, след изсъхване на първия слой шпакловка може да използвате финишна шпакловка Adera Liss.

Източник: ЕТЕКС БИЛДИНГ ПЪРФОРМЪНС ООД