Изберете страница
Покривна система Catnic, монтирана в офиса на лодкарски бизнес в Bradley

Когато от Planet Architecture се нуждаеха от покривна система за обекта „Акустирането“– къща и офис в Bradley, които трябваше да бъдат напълно разрушени и построени наново, екипът избра покривната и облицовъчна система SSR2 на Catnic.

Леката система спомогна за бързото подсигуряване на устойчивост на атмосферни условия на сградата, както и за постигането на търсеното от архитекта естетическо съчетание с околността.

Обектът „Акустирането“, разположен на канала в Leeds и Liverpool, е седалище на малък, семеен бизнес Snaygill Boats за отдаване под наем на плоскодънни лодки. Доскорошното бунгало на Snaygill се нуждаеше от основно преустройство и беше разрушено и построено наново от фирмата Little England, специализирана в строителство и интериорен дизайн.

Архитектът на проекта Mik Widdup от Planet Architecture обяснява за дизайна: „Искахме да създадем сграда с привлекателен външен вид, който не само е повлян от околността, но и да се откроява от нея. Ето защо направихме дизайна на обекта „Акустирането“, така че да отразява едновременно фермерските колиби с типичните им врати тип „портал“, както и по-устойчивите каменни сгради, характерни за тази част на Yorkshire.

“Системата SSR2 предоставя естетичен вид, точно какъвто очаквахме. Разнообразието от цветове направи системата напълно подходяща. Избрахме антрацитно сиво, тъй като го разглеждахме като дълбок цвят, който допълва топлината на стените, облицовани с дърво.“

Покривната и облицовъчна система SSR2 на Catnic с предварително изградено покритие на метала е рентабилна алтернатива на традиционните системи с мед и цинк и е седем пъти по-лека от покривните керемиди.

Проектирана, така че да издържи повече от 40 години и удостоена със сертификат за качество от BBA, покривната и облицовъчна система SSR2 е иновативно и устойчиво решение за традиционни скатни покриви с наклон до 5 градуса.

Панелите са 100% рециклируеми с три пъти по-нисък въглероден отпечатък от някои от водещите екологични градски покривни продукти.

Stephen Petrie, управител на Little England заключи: „Работихте в тясно сътрудничество с архитекта, за да оценим няколко алтернативни решения, но никое от тях не покри същите показатели и естетични изисквания в рамките на предвидения бюджет.

„Бях много доволен, че беше избрана системата SSR2, тъй като бяхме работили със системата и преди. Тя е толкова лека, а и дизайнът й е семпъл, което спомага с нея да се работи изключително лесно и бързо в сравнение с други системи, с които съм работил. Така успяхме да завършим качествен покрив само за три седмици.

Източник: http://www.roofingtoday.co.uk