Изберете страница

Knauf Insulation има удовоствието да анонсира стартирането на новия си завод за производство на минерална вата на стойност 110 милиона евро в Иланж, Франция.

Новата производствена база отговаря на най-високите стандарти за най-добри устойчиви практики. Фабриката отваря 123 нови работни места. Тя ще осигурява годишна икономическа полза за региона от приблизително 20 милиона евро. Годишният капацитет от 110 000 тона каменна минерална вата е достатъчен за реновирането на 25 000 домове годишно.

Жан-Клод Карлен, Главен изпълнителен директор на Knauf Insulation, заяви: „Търсенето на нашите решения от каменна минерална вата нараства значително в Европа и особено във Франция, където е поет ангажимент за обновяване на 500 000 домове всяка година, като начин за справяне с недостига на гориво, съкращаване на енергийното потребление и намаляване на въглеродния отпечатък на страната, като заедно с това трябва да се спразват и новите по-строги наредби за пожарна безопасност. “

„Очакваме с нетърпение да представим новата си гама от решения на нашите клиенти. Новият завод също така ще намали въглеродния ни отпечатък и ще помогне да калибрираме отново продукцията си от нашите съоръжения в Централна и Източна Европа, значително подобрявайки нивата на обслужване на нашите клиенти “.

 

                                      Екологичен ангажимент

Марк Левъртън, Управляващ директор на Knauf Insulation Западна Европа, казва: „От самото начало заявихме амбицията си да създадем референтен за нашата група завод, не само по отношение на иновации, но и по отношение на нашия подход към околната среда и благосъстоянието на нашите нови колеги.”

Заводът е в процес на сертифициране от независимите системи за сертифициране на зелено и устойчиво строителство HQE и OsmoZ. Knauf Insulation работи с местната екологична асоциация AICINI за превръщането на 7,5 хектара от прилежащия към сградата терен в поляна. Тя ще бъде среда за обитаване от растения, птици и насекоми. Върху производствените сгради на завода e инсталиран и 3 500m2 Urbanscape® озеленен покрив.
                                        

                                    Икономически ползи

Марк коментира: „В допълнение към 123-те нови работни места в завода, очакваме да създадем между 300 и 400 непреки работни места чрез изпълнители и местни услуги.“

„Инвестицията от 110 милиона евро постави завода в топ 10 на инвестициите във Франция през тази година и донесе преки ползи за региона с това, че местният бизнес извърши по-голямата част от работата. Ние оценяваме, че непрякото годишно икономическо въздействие върху източнта част на региона Мозел ще възлиза на около 20 милиона евро. “

 

                                          Силата на хората

По-голямата част от новите служители са от местния регион. Заводът е работно място за най-голям брой жени оператори и инженери в групата на Knauf Insulation. Възрастите на новите служители варират от 19 до 57 години. Те са с различен и разнообразен професионален опит.

Ален Рисман, Мениджър на завода, казва: „Регионът на Мозел има дълга история от индустриални постижения, така че намирането на квалифицирани хора не е било предизвикателство. Регионът беше повлиян от икономически предизвикателства и безработица през последните няколко десетилетия, така че към проекта имаше огромен интерес. Този реализиран проект показва, че индустриалният регион може да се възстанови и да предложи повече от затворените в миналото фабрики. “

За допълнителна информация, моля посетете: https://www.knaufinsulation.fr/developpement-durable/sites-de-fabrication/illangе

За Knauf Insulation

Knauf Insulation е един от най-големите производители на изолационни продукти и решения в Света. С повече от 40 години опит в изолационната индустрия ние представляваме едно от най-бързо развиващите се и най-уважавани имена в изолацията в световен мащаб. Разполагаме с екип от над 5500 души в повече от 40 страни. Имаме 27 производствени бази в 15 държави със силни и стабилни финансови резултати и с оборот над 1,8 милиарда евро през 2018 г.

Нашата мисия е да предизвикваме конвенционалното мислене и да създаване иновативни изолационни решения, които оформят начина, по който живеем и изграждаме бъдещето, като се грижим за хората, които ги създават, хората, които ги използват, и Света, от който всички зависим.

Източник: КНАУФ ИНСУЛЕЙШЪН ЕООД