Изберете страница
Austrotherm е производител на енергоспестяваща, щадяща климата топлоизолация за приложение от основите до покрива.

В своите 26 завода в 12 държави по света Austrotherm произвежда висококачествени топло- и шумоизолационни продукти от експандиран и екструдиран полистирен, фасадни профили и плоскости за вътрешно изграждане. Компанията предлага оптимални решения за изолация във всяка област, за основите на сградите и мазето, за периметъра и областта на цокъла, за стените, плоските и скатни покриви, за вътрешността на сградата, както и за изолация от ударен шум.

Топлоизолацията на Austrotherm осигурява значително намаляване на енергията, респективно на разходите за отопление и охлаждане.  Продуктовата гама включва Austrotherm EPS, топлоизолационни плочи от експандиран полистирен, познат повече като стиропор, който от години се прилага успешно в изолирането на покриви, стени, тавани, подове на офиси и жилищни сгради, училища, болници и др. С този особено ефективен изолационен материал бързо и лесно се пестят разходи за отопление. Продуктите от серията Austrotherm EPS-PLUS предлагат до 23% по-добро топлоизолационно действие в сравнение с традиционния бял стиропор, което позволява да се отговори на все по-високите изисквания за енергийна ефективност на сградите.

Благодарение на съдържащия се в тях графит, те спомагат за постигане на отлична топлоизолация, дори и при ограничени пространства. Това прави графитната топлоизолация предпочитан материал не само в новото строителство, но и при саниране. Austrotherm XPS, топлоизолационни плочи от екструдиран полистирен са устойчиви на вода и натиск и затова са особено подходящи за места, където екстремните натоварвания на натиск и влага поставят високи изисквания към топлоизолационния материал.

 

Източник: profiland.net