Изберете страница
колаж Пасита медия

колаж Пасита медиа

Наблюдавано в световен мащаб, най-широко използваният продукт при изграждането и реконструкцията на тавани днес е гипсокартонът. Плоскостите гипсокартон се инсталират по различни причини, но в допълнение към естетическата стойност на пространството, практичността и безопасността се открояват като основни аргументи. И все пак, ако все още имате някои съмнения като собственик на жилище, който е на път да обнови жилищното си пространство, бизнес инвеститорът, който търси икономичен, но все пак уникален дизайн или изпълнителят, чиито предпочитания са ориентирани към спестяване на време, запознайте се със следните факти в детайли.

Лесен за инсталиране

По принцип инсталирането на гипсокартон е лесен процес. Плоскостите са леки и по-безопасни за работа, докато се повдигат и фиксират към конструкцията, намалявайки риска от нараняване. Осигуряват чист, безопасен и лесен процес на инсталиране.

 
Таваните от гипсокартон могат да скрият нещо за вас …

В много сгради повечето от електрическите кабели и водопроводни тръби са вградени в тавана. Ако инсталирате климатик, повече канали трябва да преминават заедно с вашия таван. И ако добавите повече точки за осветление, трябва да добавите още повече проводници заедно с тавана. Това прави тавана оживено място, пълно с електрически кабели за вентилатори и осветление, канали за климатици и водопроводни тръби. Но това не е особено естетично, нали? Окачените тавани са идеалното решение да скриете всички тези неща.

 
Разумна цена

Ако имате ограничен бюджет, гипсокартонът е единственото ви решение. Той е достъпен, но в същото време осигурява висококачествен стандарт за изграждане на тавани.

Ниско въздействие върху околната среда

Etex произвеждат своите плоскости гипсокартон от устойчиви ресурси и рециклируеми материали. Той също така осигурява много здравословна среда за живот и е без опасни химикали.

Пожароустойчивост

Гипсовите плоскости са направени от кристали, които имат малко количество вода. По време на пожар се отделя водата. Това помага да се запази температурата, което от своя страна забавя разпространението на огъня. В това отношение гипсокартоните са идеално решение за всеки индустриален инвеститор.

 
Действа като шумоизолация

Таванът от гипсокартон също помага за акустиката в помещението и го прави по-тихо. Имате проблем у дома с ударния шум (звук от ходене с обувки или предмети, падащи на пода)? Свържете се със Siniat, за да ви посъветват как да предотвратите последиците от тези действия.

Лесен за ремонт

Лесно е да се ремонтират тавани от гипсокартон, в случай на каквито и да било повреди, дори изтичане на вода от скрити инсталации. Дори не е нужно да купувате сложни инструменти. Освен това е адаптивен. Той може лесно да бъде преместен или трансформиран в друга форма.

 

 
Новият каталог на  Siniat за окачени тавани е вече готов

Ако искате да научите повече по тази тема и търсите подходяща литература за това, има добри новини за вас. Siniat вече публикува новия каталог за тавани, който ще обхваща както класически, така и огнеустойчиви тавани. Там ще присъстват десетилетия опит и знания от техните експерти. Налични са 400 страници, 9 различни системи, 90 решения, пожароустойчивост (до EI 120) и класически тавани; как да се предотврати огледалната светлина, практически съвети, избор на гипсокартон, как да се поддържа таванът от гипсокартон и още много други.

Източник: ЕТЕКС БИЛДИНГ ПЪРФОРМЪНС ООД