Изберете страница

Публикувано на 16.04.2018 г.

Новите соларни керемиди 3in1 Roof са два пъти по евтини от тези на Tesla

Tesla получава цялото внимание, когато става въпрос за слънчеви покриви, но някои конкуренти предлагат иновации, които надминават идеите на Елън Мъск. Компанията 3IN1 Roof, например, предлага изолация, пълна защита от вятър и производство на слънчева енергия, всичко това в един покрив. Системата за слънчеви покриви се предлага в огромна гама от покрития, по-лека е от традиционните шистови плочи и е първата, която гарантира нулев топлообмен към тавана. Това намалява разходите за отопление и охлаждане на къщата, като същевременно осигурява чиста, зелена енергия, при това на около половината от цената на слънчевия покрив на Тesla.

Базираната във Форт Лодърдейл компания изчислява, че един квадратен метър покрив с нейния продукт ще бъде с близо сто долара по-евтин от квадратен метър слънчев покрив на Tesla. Новото покритие е по-леко от традиционния покрив от шисти, което означава, че архитектите могат да проектират домове с по-леки конструкции. Покривите са проектирани така, че да премахват кондензацията между тавана и изолацията, предотвратявайки плесени и гниене. Те не се страхуват и от ураганите, тъй като устояват на ветрове със скорост над 320 км в час.

Поради високата си устойчивост на ултравиолетовите лъчи и трайната си пеноизолация, покривите на 3 in 1 Roofs би трябвало да издържат с 300% по-дълго от традиционните и да пестят до 38% от разходите на къщата за отопление и климатизация. Компанията вече приема депозити от 500 долара от бъдещи клиенти и гарантира, че ще бъде готова за инсталиране на покривите през 2019 г. – или клиентите ще получат обратно депозита си, плюс още 500 долара. Първите 1000 души, които поръчат покрив от 3 in 1 Roofs, ще получат безплатно зарядна станции за електрически автомобили.

Източник: https://izolacii.eu