Изберете страница
Когато търсите модерно решение с традиционен привкус, отговорът е микроцимент.

Познат като артистичен и лесен за употреба материал, с него могат да бъдат реализирани всякакви смели дизайнерски идеи.

Заради здравината, лесното полагане, силната адхезията към различни основи и модерния краен резултат, микроциментът се превърща в предпочитан избор. Може да се използва както за всяко помещение в дома, така и за външни пространства, изложени на атмосферни влияния. Нещо повече, може да използвате системата Durocret Deco Flex заедно с Durocret Deco Finish за покритие на вградени мебели, при изграждане на барбекюта, ефектни елементи в градината, басейни и развлекателни пространства, тераси, покриви и др.

Водоотблъскване и супер устойчивост

Основното предимство на микроцимента пред останалите декоративни покрития за подове и стени е неговата изключителна устойчивост и водоотблъскване. Високоиздръжлив на надраскване и стареене, Durocret Deco Flex е перфектен избор за офис помещения, магазини, заведения или други места, които се нуждаят от издръжлива на трафик настилка, лесна за почистване и с гарантирано ефектна визия. Силната му водоустойчивост го прави изключително подходящ за бани, кухни, басейни, СПА-центрове и други помещения с висока влажност. Заради свойството си на топлинен проводник с мек и приятен допир, микроциментът е предпочитано решение при подово отопление или при душ кабини.

В случай на нужда от много гладка повърхност за подове, стени и конструкции, подложени на големи механични натоварвания, битова химия, надраскване и напукване, Durocert Deco Epoxy цимент-епоксидно покритие е решението, което ще удовлетвори всички изисквания.

Силна адхезия и лесно почистване

Друго уникално свойство на материала е неговата чудесна адхезия към всякакви основи – гипсокартон, цимент, бетон, метал, асфалт, дърво, МДФ, керамични плочки и гранитогрес с минимална дебелина от 2-3 мм. Това превръща микроцимента в идеално решение при ремонти и подновявания, когато сме ограничени от височината на готовия под.

Пространствата покрити с микроцимент придобиват цялостен и завършен ефектен вид. Предимство е, че те са без прекъсвания от типа на фуги и лайсни. Така не задържат мръсотия, а поддръжката и почистването са много лесни.

Сред супер свойствата на микроцимента е и неговото лесно и бързо възстановяване. При нараняване от изпускането на тежки предмети или след дългогодишно износване лесно може да се възстанови първоначалния вид. Това става чрез леко шлайфане и прилагане на тънък слой върху износените зони.

Това е материал за моделиране, който може лесно да бъде оформен в уникални комбинации от гладкост, шарки и цвят, и представя неповторима елегантност. Крайният вид на микроциментите ще е точно според Вашите естетични предпочитания. Вие ще изберете цветовете и повърхностния ефект. По този начин резултатът ще е лично за Вас. Можете да развихрите въображението си и да комбинирате например в банята микроцимент с разноцветни плочки, камък или дърво.

Микроциментът е бял, но се оцветява със сухи пигменти. По този начин се постига желания цвят и свобода на въображението при избор на дизайна. (Вижте цветовия каталог).

Всички тези качества превръщат микроциментовите покрития в едно от най-интересните и иновативни решения както за затворени, така и за открити пространства. Могат да се използват при изграждане на нови обекти, при ремонти, дизайн и др. Микроциментът е перфектният избор за магазини, ресторанти и други бизнес обекти. Той съчетава привличащ вниманието външен вид и здравина.

Свържете се със нашите специалисти, за да ви помогнат с информация за различните техники при полагане, разход и актуални идеи за реализирането на вашия модерен проект.

 

Източник: ИЗОМАТ ИНТЕРНЕШЪНАЛ ЕООД