Изберете страница
Инициативата „Бъди оранжев, мисли зелено!“ събра на едно място множество доброволци, които залесиха 200 броя сребролистна липа.

Първото залесяване за сезон 2019, част от инициативата на RÖFIX България, се проведе на 12 октомври. В него участваха множество доброволци от партньорите и екипа на компанията, от жителите на Сливница, както и доброволци от други населени места в околността и от вътрешността на страната. Залесени бяха 200 броя дръвчета от вида сребролистна липа в местност „Козяк“, която наскоро беше опустошена от пожар.

В залесяването лично се включиха управителят на RÖFIX България инж. Красимир Христов, кметът на Сливница г-н Васко Стоилков, както и екип от служители на Районно горско поделение – Сливница начело с г-н Пламен Мишев. Инициативата премина под професионалния поглед, съветите и специално разработен залесителен план от страна на служителите на горското стопанство.

Много от доброволците доведоха семействата и децата си. Те споделиха, че личният пример и възпитанието в посока грижа за природата са важни ценности, които трябва да се предават на най-малките. За тях имаше специална изненада – детска книжка-дневник, в който да записват своите наблюдения за дървесните видове по време на излети и разходки сред природата.

Всеки от участниците беше удостоен с атрактивен сертификат за участие в инициативата.

Предстоят още залесявания, като датите и местата ще бъдат уточнени допълнително. За целта можете да следите web-страницата /www.roefix.bg/ на компанията, както и нейната Facebook страница – RÖFIX Bulgaria-RÖFIX България.

Източник: РЬОФИКС ЕООД