Изберете страница

Единственият в Австрия производител на полиуретан (PU) Steinbacher впечатлява с иновативната си продуктова гама. Благодарение на високите си изолационни качества полиуретанът се счита за един от най-висококачествените изолационни материали, който има много предимства. Едно от тях е, че благодарение на идеалния му изолиращ ефект, материалът позволява създаване на много тънки структури с малка дебелина на изолацията, а така съответно се осигурява повече жизнено пространство.

Благодарение на неговите високи топлоизолационни свойства и еднослойна инсталация, полиуретанът (PU) е особено подходящ за компоненти, където са полезни тънки структури, напр. в изолацията на скатни покриви. Така основните области на приложение на този материал са плоски и скатни покриви, подове, фасади и специални приложения, които могат да бъдат реализирани с много ниски дебелини на изолацията.Благодарение на отличната изолационна сила и произтичащото от това намаляване на дебелината се създават по-рентабилни конструкции, отколкото при други топлоизолационни материали и също така се спестява материал и тегло.

 

С изолационните елементи Steinothan® австрийският производител предлага високоефективни изолационни материали, които осигуряват ефикасно и еднослойно полагане. Освен това, обширната гама от тези PU системи, в момента показва най-добрите тестове за звукова и противопожарна защита. Продуктът steinothan® 120 silent е специално разработен за шумоизолация в диапазон от 43 dB до 58 dB. Този полиуретан е също така много стабилен и температуроустойчив – краткотрайно издържа на темеператури до + 250°C, а постоянно до + 120°C. Така той не се стопява в случай на пожар и не капе, когато гори. Полиуретановата изолацията образува стабилен въглероден слой върху повърхността, когато е изложена на пламъци, който предпазва долните слоеве.

Източник: Izolacii.eu