Изберете страница

Публикувано на 30.03.2018 г.

Дубай ще санира сгради, за да намали енергопотреблението

ОАЕ ще похарчи повече от 8 млрд. щатски долара за модернизиране на сградите в Дубай. Смята се, че това ще помогне за постигането на целите за намаляване на потреблението на енергия.

Върховният енергиен съвет на Дубай си е поставил за задача да намали енергийното търсене на мегаполиса с 30% до 2030 г. За постигането на целта градът възнамерява да използва техники за модернизация и обновяване на сградите като основна стратегия.

Etihad Services Company (Etihad ESCO) – фирма от Дубай, специализирана в реконструкциите – ще похарчи 43,56 млн. долара за проекти по саниране на сгради през 2018 г., изпълнявайки всякакви мерки – от реконструкция до инсталиране на системи за слънчева енергия. Дубайската служба по електричеството и водата (DEWA) също ще работи по реконструкцията на 30 000 сгради – този проект се очаква да струва 8,17 млрд. долара, но ще спести 22,33 млрд. долара.

В периода между 10 и 11 април в Дубай ще се проведе четвъртата годишна среща RetrofitTech, централна тeма в която е модернизацията на сградите. По този повод ОАЕ оповести, че санирането е ключов аспект от новото развитие на мегаполиса, допринасяйки за икономии на енергия и вода в емирството.

„Очакваме с нетърпение да продължим и ускорим напредъка по този начин, което ще ни помогне да постигнем целта ни за реконструкция на 30 000 сгради до 2030 г.“

Източник: www.greentech.bg