Изберете страница
Впечатляващи пристройки на историческия Хотел Grove

Хотел Grove е част от провинциално имение на графа на Clarendon, където на разточителните забавления чест гост бе кралица Виктория.

Наскоро преструктурирана в хотел и конферентен център с голф игрище по периферията, сградата се утвърди като един от най-значимите обекти в региона. Тя е домакин на някои от най-важните конференции и събития в света включително на Срещите на върха на Европейския съюз, както и на голф турнири като изданието на British Masters за 2016 г.

С оглед удовлетворяването на потребностите на клиента от още функционални съоръжения, три различни пристройки бяха добавени към хотела и голф игрището, като гарантираха добро комбиниране на съвременните строителни елементи с фасадата на основната сграда и с околността.

Предвид осигуряването на отлично изпълнение, по-дълъг гаранционен срок и предлагането на правилните решения за специфичните изисквания на екстериора на историческата сграда, основният изпълнител Galliford Try избра да работи с Delomac Roofing и еднослойните мембрани на IKO Polymeric при изпълнението на всичките три проекта.

За разширяването на голф комплекса бе използвана PVC покривната мембрана Armourplan PSG с постоянни шевове. Външният вид на профилите позволи модерната сграда да отразява традиционните строителни техники, които се сливат с екстериора.

Armourplan PSG е уникална мембрана на IKO Polymeric. С надеждната си армировка и висококачествено PVC, мембраната предостави на Delomac Roofing едновременно по-дълъг гаранционен период и лесен монтаж. Допълнителната гъвкавост на мембраната позволи точно и стегнато определяне на постоянните шевове, което да допълни добрия естетичен вид.

Всички пристройки бяха успешно завършени до февруари 2017г., което даде възможност на обекта да се отговори на нарастналите очаквания.

Източник: http://rcimag.co.uk