Изберете страница
Бързостягащо лепило ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ за дълготрайни резултати в кратки срокове

Крупни проекти като например изграждането на модерни офис сгради, съвременни търговски центрове, луксозни хотелски и ваканционни комплекси, големи жилищни сгради и т.н. често вървят ръка за ръка с нуждата за постигане на перфектни резултати в особено кратки срокове. Това изправя изпълнителите пред предизвикателството да открият идеалната комбинация от продуктови и системни решения, съчетаваща бързото им действие с дълготрайната експлоатационна надеждност на обработените площи впоследствие.

Бързостягащо лепило ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ за дълготрайни резултати в кратки срокове

Това важи в особено висока степен за едно от най-разпространените покрития, прилагани при подобен тип проекти, а именно – керамичните облицовки и настилки. Наблюдава се отчетлива тенденция за умело преплитане и комбиниране на облицовъчни материали като гранитогрес, естествен камък, стъклокерамика, мозаечни плочки, масивни и широкоформатни облицовки и техния индивидуален принос за постигане на желания ефект, както в интериорни, така и екстериорни пространства.

Именно тук изпъкват свойствата на бързостягащото лепило за плочки и керамика – ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ. Екстремната якост на образуваната връзка, в комбинация с бързото стягане и присъщата еластичност на лепилния слой, се явяват сигурно решение на проблема с кратките срокове на изпълнение и постигането на дълготрайна надеждност.

Бързостягащо лепило ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ за дълготрайни резултати в кратки срокове

Справяне с кратките срокове на изпълнение

Едно от възловите предимства на ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ е свойството за достигане на пределна якост за „отрицателно“ време. Само 6 часа след полагане, лепилният слой достига максимални нива на якост на образуваната връзка, а към фугиране на облицовката може да се пристъпи едва 8 часа след нейното полагане. Класифицирано като бързостягащо лепило „Клас F“ според EN 12004, ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ е идеален помощник в борбата с кратките срокове на изпълнение.

Ефективни резултати при абсорбиращи и неабсорбиращи облицовки

Благодарение на своята формула, ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ позволява преодоляване особеностите на абсорбиращите и неабсорбиращи облицовки, подсигурявайки дълготрайното качество и сигурната експлоатационна надеждност. Продуктът гарантирa постигане на ефективни резултати при полагане на широк набор от различни комбинации на теракота, гранитогресни плочи с размери до 65х65 см., мозайки, естествен камък, стъклокерамика и ред други облицовъчни материали.

Бързостягащо лепило ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ за дълготрайни резултати в кратки срокове

Преодоляване особеностите на основата

Здравината на образуваната връзка („Клас C2” според EN 12004), в комбинация с намаленото свличане („Клас T” според EN 12004), правят ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ идеален избор при облицоване, както на подови площи, така и на стени. Формулата на лепилото изкоренява възможността за свличане, осигурявайки бързото и стабилно фиксиране на облицовъчния материал. ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ се препоръчва при облицоване на критични и деформируеми основи, тъй като умело преодолява присъщите за тях особености, съхранявайки дълготрайната експлоатационна надеждност на положената облицовка напред във времето

Бързостягащо лепило ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ за дълготрайни резултати в кратки срокове

Изпитана устойчивост при интериорни и екстериорни площи

Благодарение на високата якост на образуваната връзка с основата, ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ се явява особено популярно решение за силно натоварени площи, подложени на постоянен човекопоток и осезаем механичен натиск. Еластичността на лепилния слой му придава способността да абсорбира възникналите в основата вибрации и структурни напрежения, изкоренявайки риска от отлепване на облицовката, положена в перманентно натоварени търговски, складови, обществени или офис площи.

Изпитаната мразоустойчивост на лепилото, в комбинация със споменатата висока еластичност, позволяват приложението на ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ при открити екстериорни площи, изложени на резки климатични и температурни промени, както и балкони, покриви, тераси и други. С помощта на ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ, площите с подово отопление получават финални щрихи и завършен изглед, а именно – надеждна и дълготрайна керамична облицовка.

Бързостягащо лепило ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ за дълготрайни резултати в кратки срокове

Специфичната формула на ТЕРАФЛЕКС® БЛИЦ обезпечава нуждите на всеки един изпълнител в процеса на полагане на различни видове облицовъчни материали при изграждането на устойчиви и функционални помещения в силно натоварени търговски, бизнес, обществени и ваканционни площи.
За допълнителна техническа и търговска информация, можете да посетите сайта на МАРИСАН – http://www.marisanbg.com/ и корпоративния сайт – http://blog.marisanbg.com/