Изберете страница
Вече 8 години фирма „Баумит България“ предлага на нашия пазар фасадната боя СтарКолор.

Тази боя е на органична основа със свързващи вещества  висококачествени силиконови полимери. В състава на боята се включват още пълнители, оцветители, органични и неорганични добавки, вода, които спомагат тя да се превърне във висококачествен продукт от серията на Баумит Премиум. 

Силиконовата матова, декоративна боя СтарКолор се разнася лесно върху основата, притежава отлична преработваемост в сравнение с други подобни фасадни бои, включително и такива с марка Баумит. Тя притежава висока покривна способност, съхне бързо и без напрежения.
Боята е силно водоотблъскваща и същевременно с висока степен на паропропускливост. Към това трябва да добавим повишената й устойчивост на атмосферни влияния, което я прави с универсално предназначение, включително със защитни функции при полагането й навън.
Приложима е при всички видове минерални основи и мазилки, както върху стари и нови полимерни мазилки и бои.

Баумит СтарКолор е подходяща и при саниране на стари сгради, за възстановяване и пребоядисване на топлоизолационни системи и т.н. В определени случаи след съгласуване с представител на Баумит боята може да се препоръча дори в зоната на цокъла.

И описаните дотук качества не изчерпват все още всичките екстри, които тя предлага. Затова ще обърнем внимание на още едно нейно изключително свойство, а именно, бързото разстилане и разпределение на влагата върху боядисаната с нея фасада след дъжд, след мъгла или роса. Това, от своя страна, подпомага много по-бързото изсъхване на повърхността, а сухите повърхности са отлична защита срещу появата на плесени и мухъл, които се развиват единствено във влажна среда.

Това специално свойство е известно като Драйпор ефект.

Този ефект се дължи на състава на боята, в която е включен един иновативен, функционален пълнител с коралова структура и много голяма специфична повърхност, който именно предизвиква бързото изсъхване на фасадите.

Боята Баумит СтарКолор може, подобно на полимерната ГранопорКолор, да се оцветява във всички цветове от каталога Баумит Лайф, завършващи на цифри от 2 до 9, а това означава в 918 нюанса.
Към тях трябва да добавим и новите 12 нюанса на белия цвят, т.е. общата бройка става 930, от динамични, витални и модерни до спокойни, хармонични или класически. Палитрата на Баумит Life отговаря на професионалните търсения и потребности на всеки архитект, а експлозията от колорит и настроение е още по-стимулираща и вълнуваща. Така успяваме да задоволим желанията и на най-взискателните ни клиенти!

Повече за продукта може да видите тук и тук.

 

Източник: БАУМИТ БЪЛГАРИЯ ЕООД