Изберете страница

На 16-ти ноември в София се проведе Петата Международна фасадна конференция, организирана от Етем. Професионалният глобален форум се състои на всеки две години. Той е фокусиран върху най-новите тенденции във фасадния инженеринг, устойчивостта и архитектурата. Професионалисти от цял свят споделят своя опит в предизвикателни проекти и най-съвременните им реализации.

Тази година събитието беше с тема RISING BEYOND. Пренасянето в бъдещето беше подкрепено от всички лектори. Те представиха почти невъзможни за осъществяване проекти, без помощта на дигитализация, автоматизация и най-новите технологични решения в архитектурата. Смелото предизвикателство на формите, конструкциите и средата на всички показани сгради и споделените с аудиторията решения, превърнаха самата конференция във визия за бъдещия дизайн на сградите и строителната индустрия.

Ursa беше част от тази забележителна конференция. Г-н Влада Безбрадица се възползва от възможността да представи нарастващите нужди от изолация. Той поясни тенденциите за по-устойчив и енергийно ефективен сграден фонд и намаляването на емисиите на CO2 в целия жизнен цикъл на сградите. Продуктите на Ursa за фасадна изолация напълно отговарят на всички нови изисквания по отношение на спестяването на енергия и въглеродни емисии. Това е не само, когато са монтирани в сградите благодарение на ниската си топлопроводимост, но и през целия им жизнен цикъл. С 70% рециклирано стъкло във суровинната фаза и с до 50% по-ниската си плътност спрямо други продукти, материалите на URSA предполагат по-малко арматура в конструкциите. Това води и до значително по-малко транспорт за депониране след разрушаването на сградите. С това URSA предлага грижа и защита за хората, сградите и планетата.

Освен това URSA успя да спести 139 000 т CO2 през 2018 г. с инициативата си Ursa Goes Green.

Източник: ТП УРСА СЛОВЕНИЯ