Изберете страница
Tesla пуска по-добра версия на покривните слънчеви панели

Новата линия надхвърля стандартите на индустрията за издържливост и продължителност на живота

Когато чуете името на американската компания Tesla, вероятно веднага се сещате за електрическите автомобили, които тя произвежда. Но Tesla отдавна заяви, че ще разшири разработките си, опитвайки се да впрегне силата на слънцето, помагайки ни да живеем по-екологично и евтино.

Една от революционните разработки на компанията от Пало Алто са слънчевите панели за покрив, които би трябвало да бъдат достатъчно евтини, че всеки да може да си ги инсталира и да получи определена независимост при снабдяването с електричество.

Преди няколко дни Tesla официално обяви, че подготвя новата си линия панели за покрив, които са по-красиви от по-старите модели, по-евтини и по-лесни за инсталиране. Лошата новина е, че желаещите да покрият дома си с високоефективните панели на Tesla ще трябва да почакат до края на 2017 г.

В свое съобщение Tesla обявява, че новата линия надхвърля стандартите на индустрията за издържливост и продължителност на живота. Панелите са елегантни, а дизайнът е нископрофилен.
Панелите са безпроблемно интегрирани с батерията Powerwall, която се зарежда с енергия, произведена от слънчеви панели през деня, а вечерта домът черпи от нея. Според Tesla панелите генерират около 325W, което е доста добре, като се имат предвид индустриалните стандарти.

Източник: www.economic.bg