Изберете страница

В постоянни усилия за увеличаване на използването на по-устойчиви опаковки Soudal ще започне да използва кенове от Bluemint® стомана в производството на еднокомпонентна пяна. Тази нова опаковка ще доведе до значително намаляване на емисиите на CO2.

Bluemint® стоманата е продуктова марка на немския производител на стомана ThyssenKrupp AG.

Технологията на производство на кеновете намалява емисиите на CO2 от 64%, докато качеството е със същия висок стандарт.

Първите продукти на Soudal, които ще бъдат опаковани в стоманени кенове Bluemint®, са Soudal Flexifoam®, Soudafoam® PURE и Soudal SMX® пяна. От началото на 2024 г. Soudal постепенно ще започне замяната на  кеновете на  еднокомпонентните пени с  Bluemint® стоманени кенове.

Дирк Куревитс, главен изпълнителен директор на Soudal: „Ние поемаме отговорността си като бизнес в областта на химикалите и строителния сектор сериозно от много години, но тъй като климатичната криза става все по-голяма, очевидно ще превключим на по-висока предавка. Гордеем се, че с въвеждането на Bluemint® стомана опаковките, ние правим още една стъпка в нашето устойчиво пътуване и се надяваме да продължим да увеличаваме приноса си за един по-добър свят.”

За Судал:

Soudal Group е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и крайни клиенти.

С повече от 4100 служители, оборот от 1,4 милиарда евро и 25 производствени обекта на 5 континента, Судал си остава белгийска семейна компания, която поддържа своите ценности на взаимно уважение, предприемачество и дългосрочна визия повече от 50 години.

 

Източник: СУДАЛ ЕООД