Изберете страница

Компаниите  ADFORS и Weber, част от групата  Saint-Gobain, взеха участие в XII-тата Национална конференция по транспортна инфраструктура, организирана от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Събитието се провежда под мотото „Пътна безопасност“.  Един от основните спонсори бе Saint-Gobain ADFORS.

Сред лекторите бяха инж. д-р Степан Бохус, Business Manager на ADFORS Construction products Geotextilies и Айдоган Касперов, търговски представител на ADFORS за България и Румъния. В контекста на темата на Конференцията, те представиха решения на ADFORS за армиране на асфалтови настилки, подобряващи безопасността на инфраструктурата. Г-н Касперов изнесе лекция за важността на асфалто-армиращи геомрежи ADFORS GlassGrid за повишаването на експлоатационния живот на асфалтовите настилки.

Подчертавайки сътрудничеството между различните компании в групата Saint-Gobain, участие на събитието имаше и Weber България. Инж. хим. Пламен Радев, мениджър „Продажби“ на компанията, представи опита на Saint-Gobain в изпълнението на световни строителни проекти. Той запозна присъстващите със системите на Weber за изграждане и възстановяване на инфраструктурни обекти – хидроизолация на мостови конструкции,  корозионна защита и възстановяване на стоманобетон.

Гости на Конференцията бяха 350 човека, от различни държави, сред които Германия, САЩ, Саудитска Арабия, Северна Македония, Сърбия, Чехия, Полша, Словакия, Румъния, Словения и др.

За групата Saint-Gobain

Saint-Gobain проектира, произвежда и дистрибутира материали и решения, които са ключови за качеството на живот и бъдещето на всеки от нас. Те са навсякъде в нашите домове и ежедневие, като ни осигуряват комфорт и сигурност. В световен мащаб, компанията е лидер в устойчивото строителство с €41.8 млрд. продажби през 2018 г., присъствие в над 68 държави и повече от 180 000 служители.

Източник: СЕН ГОБЕН КОНСТРАКШЪН ПРОДЪКТС БЪЛГАРИЯ ЕООД