Изберете страница
ФУНКЦИОНАЛНОСТ И ЕСТЕТИКА

Фасадата е лицето на сградата. Затова естетическите изисквания са много високи. И до днес използването на твърдо покритие в модерните топлоизолационни комбинирани системи е доста ограничено.

С RÖFIX StoneEtics® клиентът получава повече свобода при проектирането на фасадите, без това да навреди на конструктивната безопасност. Системата предлага голям избор от облицовки, съобразени с точните нужди. Мозайка, клинкерни плочки, керамика, покрития от изкуствен и естествен камък с общо тегло на системата до 103 kg/m2, независимо дали става въпрос за приобщаване на сградата към градския облик или е необходимо да се подчертае индивидуалният характер на фасадата. По този начин могат да се използват предимствата на лесното полагане на ТИС, съчетани с повече възможности за оформление на тежки и обемни покрития.

В допълнение към богатата палитра от естествени нюанси, от решаващо значение за постигането на окончателния цвят на облицовката имат полагането. Също цветът на фугата и начинът на използване. Многобройните текстури, както и различното третиране на повърхността, превръщат RÖFIX StoneEtics® в уникална система, която може да задоволи всяко едно желание за дизайн.

УСТОЙЧИВОСТ И УЮТ

Който строи, променя природата, а с това и околната среда. Който строи устойчиво, променя околната среда, но носи отговорност за себе си, за децата си и за бъдещите поколения. Строителството и санирането се нуждаят именно от това носене на повече отговорност. На преден план трябва да се постави акцент на устойчивото строителство и строителната екология. Тези познания са важни за домоуправители, строителни предприемачи, архитекти и производители на строителни материали. Известно е, че средностатистическият европеец прекарва 90 % от своя живот в затворени помещения. За съжаление през зимата, въздухът в затворените помещения е по-сух. Вредните емисии от мебелите, жилищната декорация и паронепропускливите вещества, го замърсяват още повече. Факт, който не ни е толкова известен, но е причината за това все повече хора да реагират чувствително  към различни строителни материали.

 

ЗАПАЗВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНИТЕ РЕСУРСИ

За да можем да изпитаме чувството на уют и комфорт, идеалният климат в помещението е много важен. RÖFIX Топлоизолационните системи и RÖFIX StoneEtics® дават възможност да се намалят енергийните разходи и свързаните с тях разходи за отопление. Те намаляват вредните емисии във въздуха и ограничават загубите на топлинна енергия, по този начин се запазват енергийните ресурси -един важен и необходим принос за опазване на околната среда.

 

Източник: РЬОФИКС ЕООД