Изберете страница
Придобиването на завода ще даде възможност повече клиенти на Knauf Insulation да достигнат  до продуктите на фирмата в бързо развиващите се пазари на Румъния, Източна Европа и ОНД.

Доминик Босан, главен изпълнителен директор на Кнауф Инсулейшън за Европа/Близкия изток/Азия и член на Управителния комитет на Кнауф Груп, заяви: “Придобиването на румънската компания ще подкрепи амбициите за растеж на Knauf Insulation и ще добави допълнителен капацитет, за да отговори на нарастващото търсене на нашите решения в регионите на Източна Европа и ОНД. Knauf Insulation планира да инвестира в най-съвременни технологии и да модернизира румънския завод, като приведе производствените процеси в съответствие с нашите стандарти за високо качество. Това ще осигури най-добрите възможни решения за нашите клиенти. Това ще гарантира и безопасни условия на труд за нашите служители и най-високи екологични стандарти, в съответствие с нашия ангажимент за един по-добър свят”.

Адриан Гарофеану, генерален мениджър на Knauf Insulation Румъния и България, заяви: “Като семейна фирма, за която Menschlichkeit (Човечност) е една от основните ценности, за нас е много важно да бъдем добър работодател и добър съсед във всички общности, в които работим. На всеки етап от процеса на придобиване и на всяка стъпка от модернизацията на завода Knauf Insulation ще работи в тясно сътрудничество с екипите в завода, местната общност и властите.”

След приключването на сделката заводът, базиран в Търнавени, окръг Муреш, ще бъде модернизиран в съответствие с производствените стандарти на Knauf Insulation. Knauf Insulation произвежда иновативна стъклена минерална вата с ECOSE Technology® и съставена от до 80% рециклирано стъкло.

ЗА KNAUF INSULATION

Продуктите на Knauf Insulation пестят енергия, намаляват вредните емисии и се грижат сградите да са полезни за околната среда и да поддържат здравето, безопасността и благосъстоянието на хората.

С над 40-годишен опит в изолационната индустрия, сега в компанията работят над 5500 души в повече от 40 държави, като имаме 27 производствени обекта в 15 държави.

Knauf Insulation е част от Knauf Group, в която работят повече от 35 000 души по целия свят, която управлява над 250 завода и генерира продажби за над 10 млрд. евро. Групата Knauf е основана през 1932 г. и е семейна компания, ръководена от ценностите на партньорството, ангажираността, предприемачеството и човечността (Menschlichkeit).

 

Източник: КНАУФ ИНСУЛЕЙШЪН ЕООД