Изберете страница

Осигуряват топлоизолация, звукоизолация и пожарозащита на сгради.

FIBRANgeo е топлоизолация от каменна вата, изградена от естествени нишки и е 100% рециклируема. Произведена е в Гърция от минерали като базалт, доломит и боксит, суровини на повече от 200 милиона години.

Използването на технологията с електрическа пещ в производството позволява по-точен контрол на температурата на топене, в сравнение с метода на доменната пещ. Това води до производството на равномерни влакна от каменна вата с отлични технически характеристики. В допълнение иновативния метод на производство гарантира, че нивата на замърсяване са значително по-малки в сравнение с тези при производство с доменна пещ.

FIBRANgeo – топлоизолация за цялата година

Благодарение на влакнестата си структура, каменната вата FIBRANgeo задържа топлия статичен въздух. По този начин намалява топлообмена между топлата и студената страна на повърхността. Ниският коефициент на топлопроводност и високата топлинна устойчивост осигуряват отлична топлоизолация и са гаранция за подобрен вътрешен комфорт както през зимата, така и през лятото.

Характеристиките на продукта остават постоянни през целия му „живот“ и помагат за значително редуциране на количеството консумирана енергия.

Продуктите от каменна вата FIBRANgeo запазват характеристиките си, дори подложени на високи температури. Това тяхно свойство ги прави незаменими при някои специфични приложения.

FIBRANgeo – звукоизолация – звукозащита

Каменната вата FIBRANgeo абсорбира външния шум и удовлетворява изискванията на Звукоизолационните Регулации. Продуктите FIBRANgeo предоставят висок коефициент на звукопоглъщане и оптимални характеристики на съпротивление на въздушен поток. Тези свойства осигуряват повишена звукова редукция на строителните елементи и подобрени акустични характеристики на пространствата.

Продуктите от каменна вата FIBRANgeo  се произвеждат с различни покрития, за специфични акустични приложения. Твърдостта на материала, комбинирана с ефикасната му гъвкавост с много ниска динамична коравина, прави каменната вата FIBRANgeo идеалният избор за редуциране на предаването на ударния шум в приложения като плаващи подове и други.

FIBRANgeo – пожарозащита

Продуктите от каменна вата FIBRANgeo са незапалими и запазват свойствата си при високи температури (максимална работна температура от 700оС). Продуктите FIBRANgeo намират приложение в строителството и промишлеността, осигурявайки пожарозащита. Осигуряват огнеустойчивост до 120минути на строителните елементи.

Продуктите от каменна вата FIBRANgeo са ключовите части на пожароустойчивите стени, подове, покриви, сглобяеми панели, врати и други пасивни противопожарни системи.

 

Източник: ФИБРАН БЪЛГАРИЯ АД