Изберете страница

Това беше мотото на проведената на 27 юни в сградата на УАСГ презентация пред архитекти, проектанти и инвеститори. Презентацията беше организирана от БМИ Икопал.

За да обясни предимствата на материала, за лектор беше поканен д-р Кхалид Бакири, продуктов мениджър Синтетични мембрани на BMI Group – основен акционер на Икопал.

Пред аудиторията д-р Бакири детайлно изясни какво представлява мембраната TPO EverGuard. Направи сравнителен анализ с други материали и любезно отговори на въпроси поставени от аудиторията.

За присъстващите: архитекти, проектанти, инвеститори и представители на членове на БАИС беше интересно да се запознаят с характеристиките на продукта, произведен  от GAF в САЩ. Присъстващите имаха възможност да разгледат и мостри от EverGuard® TPO.

Ето и техническа информация за синтетичната мембрана:

EverGuard® TPO
Синтетична хидроизолационна мембрана произведена на базата на термопластичен полиолефин. Гъвкавостта на молекулярно ниво придава на TPO мембраната пластичност и якост без нужда от допълнителни пластификатори. Материалът се отличава с едно от най-ниските тегла сред основните видове синтетични мембрани.

 

 

 

 

Структура на материала:

 • Горен слой: Полипропилен (PP) с висока UV устойчивост
 • Армировка: Полиестер (PES) EverGuard® механично фиксирана
 • Долен слой: Полипропилен (PP) за отлична заваряемост

 

Основни предимства:

 • Високи механични и термични характеристики
 • Екологичен/ „Зелен“ продукт
 • Висока стабилност
 • Без вложени пластификатори
 • Дълъг експлоатационен живот
 • Висока химическа устойчивост
 • Съвместим с EPS и стар битум с разделителен слой
 • Отлично противодействие на силите на повдигане от вятър
 • Над 20 години усъвършенствано производство

За БМИ Икопал:

 

BMI ICOPAL БЪЛГАРИЯ е част от Braas Monier Icopal Group и пълноправен член на БАИС от месец май 2019 г.

BMI Group е най-големият производител на покривни системи за скатни и плоски покриви в Европа;

√Ние сме водещ производител на енергийно-ефективни коминни, отоплителни и вентилационни системи;

Високо технологичните решения, които предлагаме в областта на гражданското и инженерното строителство са основани на дългосрочния ни опит и международното признание, което получаваме за всичко, което правим; 

√Разполагаме с уникално наследство по отношение на тестването на нашите продукти във всякакви условия. Това ни прави иноватори в областта на новите стандарти на производство и предлагането на екологични решения;

√Нашите приблизително 10 000 служители в 40 държави по света съдействат на клиентите с професионални решения, експертни съвети и техническа информация, както за жилищни, така и за административни и производствени проекти;

√Към групата на BMI принадлежат водещи международни марки като BRAAS, MONIER, ICOPAL, BRAMAC, VEDAG, VILLAS, SIPLAST, SHIEDEL, MONARFLEX,  и др.

ICOPAL GROUP е производител на системи и продукти за плоски и скатни покриви, фундаменти и инженерни съоръжения. Основните направления на компанията са хидроизолационните системи, с фокус върху модифицираните битумни мембрани, както и PVC/TPO синтетични покривни мембрани. Групата произвежда и други продукти за строителния бранш.

Източник: ИКОПАЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД