Изберете страница

Между 23-ти и 26-ти ноември се състоя архитектурно-строителният форум BUILDINGSTYLE. Форумът се състоя за 18-ти път с пълна сила и в синхрон с изискванията на Министерство на здравеопазването.

Първият ден бе отреден за събирането на всички участници, подготовката на залата за презентации и изграждането на щандовете, с които фирми от бранша представиха новите си продукти и услуги. С щандове и презентации взеха участие и някои от членовете на БАИС. ИЗОВЕР БЪЛГАРИЯ – ЧАСТ ОТ ГРУПАТА СЕН – ГОБЕН БЪЛГАРИЯ ЕООД, ГЛОБУС БИЛД ЕООД, КНАУФ БЪЛГАРИЯ ЕООД, КСЕЛА БЪЛГАРИЯ ЕООД, ХИДРОМАТ ООД, ТЕХНОПАНЕЛ ЕАД и ЕТЕКС БИЛДИНГ ПЪРФОРМЪНС ООД.

Колкото и думи да изредим, няма да са достатъчно, за да ви споделим емоцията на всеки един участник, предизвикана от дълго очакваното събитие. За него, разбира се, главен „виновник” е Ани Дамянова, която с неуморимия си ентусиазъм и убеденост в смисъла на форума, отново доказа, че ако вярваш и работиш в правилната посока, нещата се случват.

Приятна изненада бе и че от началото до края на форума всеки участник имаше възможност да направи тест-драйв на Ауди, който компанията организира.

Вторият ден  започна с представянето участниците и техните презентации. Членове на БАИС също взеха участие.

Дойчин Доцински от ИЗОВЕР БЪЛГАРИЯ представи иновативни енергоефективни решения за жилищни сгради на Saint-Gobai. Те ще набират все по-голямо приложение в модерното и екологично строителство.

Решения за енергийна ефективност с продуктите за топлоизолация на GLOBUS представиха от ГЛОБУС БИЛД. Интересен тук бе подходът им към презентацията. Вместо сами да ни убеждават в предимствата на марката, бяха поканили свой партньор – Велислав Лазаров. Той работи с решенията на компанията при реализирането на проекти, да сподели личните си впечатления от продуктите.

Едва ли ще ви изненадаме, ако споделим, че от КНАУФ БЪЛГАРИЯ ни разкриха доста практични системните решения за интериор и екстериор и нови продукти в портфолиото си. Новостите бяха интригуващо представени от Иван Бурлаков.

„Вземаме от природата само добри кредити – създаваме материали за устойчиво строителство“. Това бе темата на презентацията, с която инж. Бойко Пенев от Ксела България спечели вниманието на бранша.

Третият ден също започна с представяне на фирма „ХИДРОМАТ“ –  член на БАИС.

И тази година те останаха верни на концепцията си да представят началото на презентацията си по нестандартен начин. Този път фирмата се довери на свежарските изпълнения на Александър Колев, който след няколко актуални парчета, покани на сцената инж. Антон Маслев да представи решения на компанията в областта на хидроизолационните и топлоизолационни системи на сгради и съоръжения.

Последва и представянето на инж. Йордан Николов, изпълнителен директор на БАИС. Акцентът на презентацията бе как и какво може да се подобри в строителния бранш за създаване на по-добра бизнес среда.

Инж. Йордан Николов ни припомни, че една от целите на БАИС е да има активна позиция  в защита  на своите членове от нелоялната конкуренция, в резултат от предлагането на пазара на несъответстващи изолационни продукти и системи и тяхното влагане в строителството.

Друга важна роля на асоциацията е да бъде сред главните фактори при разработването на  нормативни актове, стандарти и документи в държавната политика, касаещи дейността на фирмите-членки.

БАИС участва и в разработването на система за мониторинг на предлаганите на пазара материали и тяхното съответствие на нормативните изисквания, както и в създаването на концепция за качествен контрол, касаещ проектиране, изпълнение и контрол на изпълняваните изолационни и строителни дейности.

Събитието продължи вечерта с нова порция изненади.

Иван Бурлаков от КНАУФ грабна приза за „Най-запомнящ се презентатор на BUILDINGSTYLE 2021“. А в категория „Най–полезна презентация“ единият от победителите е инж. Антон Маслев от Хидромат.

Музикалната програма очаквано също бе на ниво. Безспорно харесван от всички, Борис Солтарийски и този път не изневери на умението си да взриви настроението на макс. Вечерта завърши и с изпълнения от хитмейкъра Тото от Скандау.

 

Източник: 1kam1.com и БАИС