Изберете страница

Мартин Стоянов е Технически Мениджър в Мапеи България почти от създаването на компанията. Близо 10 години той и неговият екип предоставят решения на строителните обекти в България, стъпвайки на международния опит на Мапеи. Той познава продуктите и техните характеристики в детайл, следи внимателно световните тенденции и спомага за навлизането на иновативните продукти на компанията в България.

Ако ви предстои ремонт или просто искате да освежите някое помещение, Мартин Стоянов ви предоставя полезна информация за фугиращите смеси на Мапеи. Те с високото си качество и богата цветова гама, ще удовлетворят напълно вашите нужди, желания и визия за дома.

Повече от 80 години, Мапеи предлага висококачествени продукти, тясна специализация в областта на строителните решения и научноизследователска дейност, която активно се развива и до днес. Освен с качеството и характеристиките си, нашите продукти са актуални и по отношение на визия и дизайн. Подходящ пример за това са фугиращите смеси за керамични плочки и материали от камък.

Фугиращите смеси на Мапеи са част от разнообразна палитра от високофункционални  продукти, предлагани в пъстра цветова разновидност, за външна и вътрешна употреба.  В модерното строителство фугите  не са просто поредния елемент от цялостния ремонт, а са част от дизайна на помещението.

Ultracolor Plus, Kerapoxy, Kerapoxy CQ, Kerapoxy Design, Keracolor FF и Keracolor GG са висококачествени фугиращи смеси, които с богатата си цветова гама, правят фугите стилни и придават завършен вид на обекта.

 

 

Ultracolor Plus е един от най-предпочитаните продукти на Мапеи в гамата с фугиращи смеси. Подходящ е за фуги от 2 до 20мм. Oсвен с бързосъхнещите и стягащи си характеристики продуктът е атрактивен и с анти ефлоресцентното си действие. Разтворът е полимерно модифициран, с водоотблъскващ DropEffect® и с технология за устойчивост на плесени BioBlock®. Двете технологии са резултат от научноизследователската дейност на Мапеи. Ultracolor Plus е предпочитан продукт, заради богатия избор на цветове – предлага се в 34 цвята, подходящи за всеки дом и вкус.

 

 

Ако имате желание да персонализирате помещение в дома си или  да разчупите атмосферата в някоя част от него, Kerapoxy е подходящият продукт за това. Keraproxy е предназначен за фугиране на керамични плочки и материали от камък, а освен това е с характеристики на епоксидно лепило без вертикално приплъзване. Продуктът се предлага в 20 цвята. И тази палитра ви позволява да декорирате вашия дом по свой вкус.

 

 

Kerapoxy CQ е двукомпонентна епоксидна фугираща смес, създадена за полагане върху керамични плочки и мозайки. Този продукт е  сертифициран oт Университета на Модена (Италия) съгласно стандарт ISO 22196:2007, като  защитен срещу формирането и разпространението на микроорганизми. С Kerapoxy CQ няма да имате притеснения дали детето ви се намира в добре хигиенизирани помещения, тъй като с този продукт няма опасност от бактериални зарази. А с цветовата гама на Kerapoxy CQ е възможно да направите времето вкъщи по-забавно и стилно преживяване.

Kerapoxy Design е фугиращата смес за по-смелите. Киселиноустойчивата смес е специално предназначена за фугиране на стъклокерамика, керамични плочки и материали от камък. Въпреки, че това е вид декоративно фугиране, качеството на продукта е високо и отговаря на изискванията на ЕО № 852/2004 по отношение на хигиена и хранителни продукти. Интересното тук е, че ако искате да добавите малко блясък и финес в помещенията е необходимо единствено да добавите MapeGlitter. Продуктът представлява оцветен  брокат с метален ефект на основата на полиестер, алуминий и епоксидна смола, предлага се в сребърен и златист цвят. С Kerapoxy Design придавате характер и завършеност на помещението, като същевременно задавате настроението вкъщи с цветовата гама на продукта от 32 нюанса.

Keracolor FF и Keracolor GG са висококачествени, полимерно модифицирани, фугиращи смеси на циментова основа. Предлагат се в 15 и 14 цветови гами. Разликата при тях, е че Keracolor FF е с водоотблъскваща технология DropEffect. Също така, Keracolor FF е за фуги до 6 мм, а Keracolor GG за фуги от 4 до 15 мм.

Освен фугиращите смеси, Мапеи предлага на пазара и продукти в допълнение. Fugolastic например е течна полимерна добавка за Keracolor FF и Keracolor GG. Използва се като заместител на вода, за подобряване на плътността, намаляване на порьозността и попиването на вода.

Keranet и Kerapoxy Cleaner са почистващи разтвори за циментови и епоксидни фугиращи материали. Keranet отстранява плесенни соли, също така служи за крайно почистване на керамични плочки и естествен камък от остатъци от циментови лепила и фуги. Kerapoxy Cleaner е подходящ за почистване след приключване на полагането и за отстраняване на остатъци от епоксидни фугиращи материали от керамични, гранитогресни и стъклени покрития.

Друг интересен продукт на Мапеи е Fuga Fresca – боя на основата на акрилни смоли във водна дисперсия за освежаване на цвета на съществуващи фуги на циментова основа. Fuga Fresca се предлага в 34 различни цвята. Ако не ви предстои ремонт и нямате нужда от фугиращите смеси на Мапеи, а искате да разнообразите стилово някое помещение, доверете се на Fuga Fresca. Проявете креативност относно цветовете и експериментирайте със стила на помещението. Цветните фуги ще придадат свежо настроение на вашите външни и вътрешни помещения.

Мапеи осигурява технология и дизайн в ръцете на потребителите си!

Ако искате всичко у дома да е ок, изберете фугиращите смеси на Мапеи!

Информация за всички продукти може да намерите на сайта на Мапеи България /www.mapei.bg/, също така и на нашата фейсбук страница.

Ако имате въпроси относно някой от продуктите, Мартин Стоянов и екипът му, също  са на разположение.

Мартин Стоянов: 0879 959 560, e-mail: m.stoyanov@mapei.bg.
Мариaна Илиева: 0876457958, e-mail: m.ilieva@mapei.bg.
Николай Желязков: 0877090669, e-mail: n.zhelyazkov@mapei.bg.

Източник: МАПЕИ БЪЛГАРИЯ ЕООД