Изберете страница

Баумит Баумакол ФлексУни Гел поставя нов стандарт в лепенето на плочки. Благодарение на фината и кремообразна консистенция на лепилото, обработваемостта му е лесна и в същото време безопасна. Класификацията на лепилото е C2TEБаумакол ФлексУни Гел е подходящо за попиващи и непопиващи плочки и основи, за използване както на закрито, така и на открито. След като го опитате, никога няма да искате друго.

  • Иновативна гел технология
  • Лесно и бързо приложение
  • По-висок добив, възможност за различни консистенции (различни дебелини на лепене)

За дълготрайността на керамичните покрития и настилки е важно да се постига максималното (в идеалния случай на цялата площ) сцепление на плочката с основата. Затова несвързаните с лепило участъци трябва да бъдат сведени до минимум. Можете да се придържате към така изпитания метод за намазване и на плочката и на основата, но този път с Баумакол ФлексУни Гел. Благодарение на консистенцията на гела, лепилото се разнася добре по обратната страна на плочките и елиминира всякакви въздушни междини.

 
Иновация в лепенето на плочки и настилки

Споменатата консистенция на гела носи на ФлексУни Гел и други предимства в сравнение с конкуренцията. Контактната площ между плочката и основата е много важна за дълготрайността на керамичното покритие. Тя трябва да бъде 65%, респ. 90% в зависимост от мястото на приложение(вътрешно или външно). Благодарение на възможността да се работи с по-течна консистенция едно от много важните предимства на ФлексУни Гел е, че от една торба получавате повече лепило. При разход от 2,5 кг/м2 може да се постигне обща икономия на материал до 20%.

При изброяване на предимствата не може да се пренебрегне и увеличеният диапазон на дебелината на слоя. Докато конвенционалните лепила могат да се справят с лепилни слоеве до 5 мм, новият ФлексУни Гел предлага гъвкав диапазон на дебелината от 2 до 15 мм.

Видео за приложението на лепило Баумакол ФлексУни Гел може да видите тук.

 

Източник: БАУМИТ БЪЛГАРИЯ ЕООД