Изберете страница
Фасадата има ключова роля за външния вид на една сграда.

Тя  придава индивидуалност и говори за вкуса на нейните обитатели. И не само: фасадата защитава от атмосферните условия – вятър, студ, жега, дъжд, сняг. Ето защо фасадната топлоизолация има изключително важно значение за защитата на една сграда, особено за нискоенергийните и пасивни сгради, чиято функция се основава на перфектно изпълнена топлоизолация. Топлоизолацията на фасадата може да бъде изпълнена с Austrotherm EPS F (класическите бели топлоизолационни плочи) или с Austrotherm EPS F-PLUS (графитните топлоизолационни плочи). И двата продукта осигуряват много добра степен на топлоизолация, както при ново строителство, така и при саниране.

Предимството на графитния материал се крие в по-ниския коефициент на топлопроводимост (λ ≤ 0,031W/mK).

Това осигурява на графитните фасадни топлоизолационни плочи около 23% по-добро топлоизолационно действие от традиционния бял стиропор.

Тоест, използването на Austrotherm EPS F-PLUS с дебелина 14 cm осигурява същия изолационен ефект както 18cm Austrotherm EPS F. Така спестявате от дебелината на изолацията, без да правите компромис с крайния резултат. Ето и някои от предимствата на интегрираната топлоизолационна система с Austrotherm EPS F-PLUS. Тя създава повече уют и комфорт – температури до 20°С по вътрешната повърхност на стените. Отговаря на всички потребности с избор на дебелини до 50 cm. Предотвратява температурните колебания и напреженията в стената. Лесен, изгоден и ефективен метод за саниране. При старо строителство тази система често пъти е единственото възможно решение за саниране, напр. при наличие на пукнатини. Значително намаляване на разходите за отопление и охлаждане. По-тънка конструкция на стената. Повече жилищно пространство с около 4 m2 и бърз и лесен монтаж.

 

Изтоник: Profiland.net