Изберете страница

Тазгодишното издание на изложенията и конференциите за енергийна ефективност, ВЕИ и интелигентни градове на Виа Експо демонстрира многобройните предимства от прилагането в практиката на иновации. Темите са повод за размисъл как бизнесът, общините и домакинствата могат да променят начините на производство. Може да се промени и потреблението на изчерпаемите ресурси чрез възможно най-добрите в момента налични технологии.

“Трите дни бяха изпълнени с ползотворни идеи и контакти.  Надяваме се те да прераснат в дълготрайни бизнес партньорства и реализирани проекти” – споделят организаторите от Виа Експо. Изложенията бяха място за редица продуктови премиери – системи за генериране и спестяване на енергия, решения за сградна и индустриална автоматизация.

В рамките на паралелните конференции се поставиха важни въпроси. Интерес предизвика семинар, посветен на сградното обновяване и обследване. На него се презентираха нови практики и кредитна линия за обновявания на еднофамилни сгради в София и Южна България по Фонд градско развитие, която ще стартира следващите месеци. За първи път бяха представени економайзери и софтуер за оразмеряване на топлообменни апарати.

Безсилни ли са институциите срещу лицето на енергийната бедност в България? –  експерти дадоха конкретни предложения за нови схеми, щадящи околната среда и подобряващи финансовото състояние на енергийно бедни домакинства. Конференцията Sofia Smart Cities Marketplace показа, че живеем в свят на глобална трансформация. Лектори представиха палитра от IT решения за обществения и градския сектор.

За повече информация: www.viaexpo.com

 

Източник: Виа Експо