Изберете страница

Представители от 12 водещи компании в строителния бранш обучаваха млади и амбицирани специалисти.

Какво представлява проекта?

На 19.04.2021г. завърши Сезон 5.2 на Академия Лидерите – симулатор на реална работна среда в сферата на архитектурата и строителството. Двумесечната  програма включва обучение и практика на 20 подбрани участници. Лектори са експерти от най-високо ниво, които представляват компании от сектора. На финала, разделени на 4 интердисциплинарни екипа, участниците представиха своите инвестиционни предложения за проект за жилищно строителство в Източна Европа с бюджет от 3 млн. евро., пред жури съставено от лекторите.

Какви теми от бизнеса представиха компаниите?

В своите проекти, участниците трябваше да представят всички подробности по изпълнението на своята сграда, финансовата рамка на разходите и пазарни аналози. TAL Engineering им показаха каква е разликата между учебното и реалното проектиране доказвайки голяма отговорност на всеки участницик в строителния процес. Различните стратегии за налагане на чуждестранен пазар презентираха BS Group, а как да анализират получените оферти, разбраха от Barage Group. За логистиката на изпълнението съвети получиха от NOVOFERM.

Много от компаниите и лекторите оставиха голям отпечатък в мисленето на младежите. В проектите си те използваха иновативните смарт технологии на BOSCH, които компанията представи на своята презентация, както и възобновяеми източници за електроенергия и мисъл към природата – идея, върху която от REHAU силно акцентираха при своето участие. Отборите стриктно следваха съветите за диверсифициране и управление на риска в предприемачеството – тема дълбоко засегната от ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ АД и старателно подготвиха своите архитектурни табла по задачата на Ivo Petrov Architects.

Как протече финала?

Гласовете на участниците донесоха победа за „Най-полезна и информативна лекция“ на Telelink Infra Services, с темата „Координация на бизнес процесите. Целеполагане, тайммениджмънт и приоритизиране“, представена от инж. Мартин Янакиев. В категорията „Най-вдъхновяваща и интересна лекция“ беше връчена грамота на Александър Александров, директор в REDVERTEX с темата „Идеен проект на живота“. Титлата „Лекторът, от когото научих най-много“ за пореден път бе спечелена от инж. Петър Петров от Wienerberger, а „Лекторът, който ме мотивира най-много да остана и да се развивам в България“ беше инж. Милен Станоев, директор завод в „ТИТАН Златна Панега“.

Финалното представяне на проектите оправда високите очаквания на лекторите – участниците направиха задълбочени проучвания, обработени и представени по професионален начин. Голяма част от тях получиха предложения за стаж и работа по специалността.

Източник: stroiinfo.com