Изберете страница
Да притежаваш басейн в двора винаги е свързано с редица решения и информиран избор, особено важен, за да гарантираме безпроблемна експлоатация и дълготрайна наслада. 

След като сме преценили дали искаме басейн със скимери или преливник, неговия обем, размери, форма и съответно облицовка, следва да пристъпим към оформянето на пространството около самия басейн. Тук на помощ идват системните решения, предлагани от Semmelrock. Разработени на база дългогодишен опит, проучвания и тестове, системите за зони около басейни, гарантират сигурност, дълготрайна и безпроблемна експлоатация. Както и естетическа завършеност и възможност за избор на различни стилове за оформление.

Един от най-важните критерии при избора на плочи и бордове за оформяне и завършване на ръба на басейна е елиминиране на възможността за подхлъзване.

Доста често препаратите, с които се третира водата срещу образуване на алги в летните горещини, може да доведе до опасност от по-лесно подхлъзване. Плочите и бордовете, разработени от Semmelrock, специално за зони около басейни, са предвидени да осигурят максимална сигурност срещу подхлъзване, дори и на боси крака. А своевременно, повърхностите са приятни на допир, с фина структура, за да не задържат различни замърсявания.

Друг основен показател, който следва да се съобрази, е устойчивостта на хлор съдържащи препарати, с които се регулира PH на водата и се осигурява нейната дезинфекция. Системите за басейн – плочи и бордове са с гарантирана резистентност към всички химикали, одобрени за третиране на водата.

Пигментите, ползувани за оцветяване на бетонните или порцеланови плочи и допълващи елементи, са най-висок клас с максимална UV устойчивост, за да могат да устоят на жарките слънчеви лъчи.         

Разбира се, функционалността и техническите предимства, които Semmelrock e синтезирал при продуктовата гама за басейни и други водни атракциони, не отстъпва място на дизайна и елегантността.  Решенията са в унисон с последните тенденции в екстериорния дизайн – модерен, средиземноморски стил или класически, всеки може да открие подходящите за него опции. Модерна палитра от цветове, разнообразни повърхности и формати, а и възможността да получите професионален съвет в мострената ни градина или да получите, специално разработен за вашите нужди проект, ви гарантира безпогрешен избор на решение за зоната около басейна.

Разбира се, високото качество на изделията и вникването във всеки детайл определя ниски експлоатационни разходи.

В стремежа си да обмислим всеки детайл, сме помислили и за най-изтънчените вкусове на нашите клиенти. Всички, които не желаят да има ясна граница между плочите край басейна и прекрасно поддържаната морава, могат да се възползват от кантиращите профили Steinfix. Te осигуряват сигурна връзка между плочите и тревата, подобно на бордюр, след полагане остават скрити, но дават възможност за гъвкаво и доста бързо оформление на цялото пространство, като допринасят и за лесното тримиране  на тревата.

 

Изтоник: ВИНЕРБЕРГЕР ЕООД