Изберете страница
Austrotherm е производител на енергоспестяваща, щадяща климата топлоизолация за приложение от основите до покрива.

В своите 26 завода в 12 държави по света Austrotherm произвежда висококачествени топло- и шумоизолационни продукти от експандиран и екструдиран полистирен, фасадни профили и плоскости за вътрешно изграждане. Austrotherm предлага оптимални решения за изолация във всяка област: за основите на сградите и мазето, за периметъра и областта на цокъла, за стените, плоските и скатни покриви, за вътрешността на сградата, както и за изолация от ударен шум. Топлоизолацията на Austrotherm осигурява значително намаляване на енергията, респективно на разходите за отопление и охлаждане.

Сред продуктите на Austrotherm за приложение от основите до покрива са топлоизолационните плочи Austrotherm EPS, от експандиран полистирен, познат повече като стиропор, които намират широко приложение за изолация на покриви, стени, тавани и основи на офиси, жилищни сгради и други обекти.

Топлоизолацията Austrotherm EPS-PLUS имат с до 23% по-добро изолационно действие.

Благодарение на съдържащия се в тях графит, спомагат за постигане на отлична топлоизолация, дори и при ограничени пространства. Това прави графитната топлоизолация предпочитан материал, не само в новото строителство, но и при саниране на стари сгради.

Топлоизолационните плочи Austrotherm XPS от екструдиран полистирен са устойчиви на вода и натиск  и затова се използват за изолация на основи, сутерени, мазета, подове и плоски покриви. Топлоизолациите повишават енергийната ефективност на сградите, с което намаляват разхода за отопление и охлаждане, но подпомагат борбата с климатичните промени. Проучвания показват, че всеки квадратен метър топлоизолация спестяват 24кг CO2 годишно.

 

Източник: profiland.net