Изберете страница
Термофлекс® Rapid е високо технологична топлоизолационна система за експресно монтиране на топлоизолационният слой.

Отличава се с извънредно голяма ефективност и сигурност. Уникалните предимства, които тя предоставя при монтаж, както и отличните системни характеристики, които притежава я превръщат в една извънредно рационална премиум топлоизолационна система.

Системата е изпълнена с плочи от фасаден полистирен (обикновен или графитен EPS) или от твърда полиуретанова пяна (PUR). Специалното нискоекспандиращо лепило-пяна предотвратява разместването на плочите и позволява лесното и тяхното съвсем точно нивелиране и фиксиране. То позволява работа на ниски температури и е устойчиво на влажност. Втвърдява се бързо, спомагайки по този начин за експресното завършване на работния процес. Приблизително 2 часа след залепването, плочите могат да се фиксират с дюбели и в рамките още на същият ден може да се положи армирана шпакловка.

Термофлекс® Rapidе изключително е устойчива на стареене, на атмосферни влияния и на напукване.

При правилно полагане гарантира удължен живот на фасадата, нейната хидрофобност и механична защита. Елиминира образуването на обичайните термомостове във фугите между плочите, характерни при лепилата на минерална основа.

Системата е с отлични топлоизолационни характеристики във всички сезони и предпазва помещенията от изстудяване през зимата и от прегряване през лятото, спестявайки до 60-70% от разходите за отопление и охлаждане. Тя е паропропусклива и спомага за здравословния микроклимат в сградата, позволявайки на конструкцията да „диша“, като по този начин ефективно подпомага предотвратяването на натрупване на конденз и образуване на мухъл, както в нея, така и в помещенията.

Системата за тониране ENERGY IN COLORS предлага множество варианти за индивидуално оформяне на финишното покритие на топлоизолационната система в цвят и структура, давайки възможност за избор от повече от 2080 цвята и 5 структури на декоративни мазилки.

Термофлекс® Rapid e е изпитана и сертифицирана по действащите европейски норми.

Области на приложение

Термофлекс® Rapid е перфектната система за топлоизолиране на нови и стари постройки (с височина до 25 м), както и на пасивни и нискоенергийни сгради. Препоръчва се на места, при които системата трябва да бъде положена експресно. Особено е подходяща за региони с големи температурни амплитуди и висока влажност на въздуха – където монтажните работи трябва да приключат за извънредно кратък срок).

Свойства на топлоизолационната система
  • експресен монтаж (може да се шпаклова 2 часа след залепване на плочите)
  • високо технологична премиум типлоизолационна система с много голяма сигурност
  • вградена защита срещу мухъл и плесени
  • устойчива на механични натоварвания
  • възможно е полагане на системата при ниски температури и голяма влажност
  • паропропусклива и позволява „дишането“на конструкцията
  • устойчива на замърсяване и стареене
  • сертифицирана система с гаранция до 10 години
Класификация

E (Евро клас) според БДС EN 13501-1

Източник: МАРИСАН И КОЛЕВ АД