Изберете страница

Всеки компонент от системата за топлоизолация изпълнява определена функция. Основното предназначение на армирания слой, съставен от фибростъклена мрежа, лепилен и армиращ разтвор, е да предпазва изолационния материал, да формира основа за външния слой и в крайна сметка да осигури дълготрайност на системата за топлоизолация. Само по този начин сградата може правилно да се изолира и да съхрани по-дълго своята естетика.

Лепилните и армиращите разтвори в системите за топлоизолация Ceresit с технология Fibre Force осигуряват:

–           Здрава армирана структура

–           Висока устойчивост на удар и пукнатини

–           Отлична еластичност

–           Отлични монтажни параметри

–           Дълготрайна и устойчива на атмосферни въздействия система за топлоизолация

Технология Fibre Force:

Целенасоченото съчетание от минерални и естествени влакна, използвани в лепилните и армиращите разтвори, подсилва допълнително твърдата циментова решетъчна структура. Когато бъде подложен на различни сътресения при промяната на атмосферните условия, разтворът е по-еластичен и по-неподатлив на топлинни напрежения. Усиленият с влакна армиращ разтвор е дълготраен и издръжлив на силни въздействия.

Уникалната комбинация от най-различни влакна формира специфична триизмерна структура, която в съчетание с фибростъклената мрежа създава взаимнопроникваща и допълваща конфигурация, предотвратяваща образуването на пукнатини, микроскопични драскотини и компенсираща напреженията, предизвикани без такива външни фактори като големите амплитуди в температурата. Освен това, влакната смекчават последиците от образуването на пукнатини, като свързват механично материала, претърпял микроскопични напуквания, и предотвратяват по- нататъшното им разпространение.

Новата технология Fibre Force, използвана в циментовите разтвори Ceresit, позволява създаването на армиращ слой с подобрени свой- ства като висока еластичност и устойчивост на пукнатини. Освен това, армиращите разтвори с технология Fibre Force се сработват добре с подобрените с технология Double Dry мазилки Ceresit и заедно образуват еластична, устойчива на метеорологични условия и дълготрайна система за топлоизолация.

 

Шпакловъчен разтвор с Fibre Force

Уникалната комбинация от влакна възпира микроскопичните пукнатини.

Система за топлоизолация с акцент върху шпакловъчния разтвор, усилен с уникална комбинация от влакна Fibre Force.

 

Източник: ХЕНКЕЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД