Изберете страница

Марисан вече предлага в своето портфолио стабилна термоактивираща се самозалепваща битумна мембрана. Продуктът представлява перфектно решение за оформяне на междинен хидроизолационен слой и директно залепване върху топлоизолационни плочи от EPS, XPS и PU при изграждане на покривни системи. 

Професионална термоактивираща самозалепваща битумна мембрана от Марисан

Termostar® P 3MM представлява силно еластична термоактивираща самозалепваща хидроизолационна мембрана. Продуктът е изработен от висококачествен дестилиран битум, модифициран с еластомерни полимери от стирен-бутадиен-стирен (SBS) и вложени специални добавки и стабилизиращ пълнител.

Горният слой на термоактивиращата самозалепваща битумна мембрана се състои от полиетиленово фолио от леснотопим HDPE. В зоната, в която се образува шевът, е разположена силиконова лента, спомагаща добрата адхезия и образуването на непрекъснато покритие. В сърцевината на мембраната има вложка от стабилен по размери, подсилен полиестерен слой, благодарение на който се гарантира доброто поведение и стабилност при монтаж в зоните на връзките с други мембрани.

В долната част на мембраната има лесно свалящо се силиконово защитно фолио, което трябва да се премахне преди монтаж.

Намира приложение като подложен хидроизолационен слой при изпълнение на двупластови хидроизолационни системи за покриви и тераси и изграждане на покривни конструкции с топлоизолационни плочи от EPS, XPS или PU. Лепи се директно върху топлоизолационните плочи като гарантира перфектна адхезия.

Система за хидроизолация на плосък покрив с термоактивираща самозалепваща битумна мембрана 

В комбинация с други продукти от богатата гама от решения на Марисан, Termostar® P 3MM спомага за изпълнението на надеждна и ефективна система за хидроизолация на плосък покрив.

За оформянето на многослойната система се използват следните материали (считано от най-вътрешния към най-външния слой):
– Стоманобетонна плоча с конструктивно зададен наклон;
– Полимер-битумен грунд Хидрозол ® BG-AQ;
– Пароизолация, като за целта може да се използва и полимер-битумна хидроизолация Хидрозол ® WBC-AQ;
– Топлоизолация от графитен XPSТерапор® XPS Graphite 5. Термоактивираща самозалепваща битумна мембрана Termostar® P3MM;
– Битумна мембрана с посипка.

Предимства на хидроизолационната самозалепваща битумна мембрана
– Спомага за образуването на водонепроницаем слой при изработка на двупластови хидроизолационни системи в комбинация с битумни мембрани с посипка;
– Много добра устойчивост при ниски и високи температури;
– Значителна гъвкавост и еластичност;
– Перфектни лепилни свойства към разнообразие от материали;
– Устойчива на разкъсване и стареене;
– Лесно и бързо полагане, намаляващо разходите за изпълнение на хидроизолационната система.

Професионални свойства и дълготрайна експлоатационна надеждност

Този тип термоактивиращи самозалепващи битумни мембрани притежават отлична гъвкавост и подобрена адхезия към най-разпространените материали, използвани в строителството, особено към топлоизолационни плочи от EPS, XPS и PU.

Има самозалепващо свойство, благодарение, на което може да се фиксира лесно и безпроблемно преди полагането на последващи покрития от битумни мембрани с посипка.

Битумната мембрана притежава изключителна топло- и студоустойчивост и висока гъвкавост, правейки я подходяща за работа при всякакви климатични условия. Характеризира се с особено добро поведение и лесно огъване при студен монтаж.

Притежава добра адхезия към разнообразие от повърхности, включително:
– Метални и стъклени повърхности;
– Дърво;
– Бетонни основи;
– Топлоизолации от EPS, XPS, PU и други пенести материали.

Лесен монтаж 

Технологията, използвана за изработката на мембраната, обезпечава лесния монтаж без нужда от нагряване на основата и работа с открит огън. При газопламъчното изпълнение на завършващия хидроизолационен слой (хидроизолационна мембрана с посипка), топлината активира допълнително лепилните свойства на термоактивиращата се мембрана. Това гарантира образуването на здрава и надеждна връзка с топлоизолационния материал в основата.

Лесният метод на полагане спомага и за значително редуциране разходите за труд при изпълнението на хидроизолационната система, тъй като изискват само еднократно газопламъчно третиране на двата слоя мембрани.

Монтажът е бърз и лесен, като за целта се премахва силиконизираният полиетиленов филм в долната част, след което мембраната се залепва към основата. Притиска се с помощта на валяк така, че да прилепне във всяка една част.

За повече информация – Марисан.

Източник: https://izolacii.eu