Изберете страница

Течни мембрани за качествена поддръжка

Компания Судал представя серията течни мембрани Soudatight, даващи възможност за правилна и качествена поддръжка на сградите. Новата иновативна серия на компанията е предназначена за запълване на пукнатини и отвори в стени, подове и тавани. Продуктите са лесни за нанасяне върху почти всички видове повърхности. Soudatight позволяват лесно, бързо и икономично нанасяне на паро и въздухо-непропусклива мембрана върху големи площи или връзки между следните повърхности – под към стена, стена към таван и други. След изсъхване се изгражда еластичен филм, създаващ основа за последващо боядисване или измазване.

Серията се състои от:

Liquid LQ – полимерна паста подсилена с фибри. Запълва пукнатини до 2 мм.

Geotextile membrane – e иновативен нетъкан текстил за запълване на пукнатини и фуги над 2 мм.

Soudatight SP GUN – е пистолетна версия за пръскане, без фибри. Подходящ за уплътняване на прозорци и връзки между стени.

Soudatight SP е версия за пръскане, без фибри. Подходящ за уплътняване на по-големи повърхности между стени и подове, стени и тавани и др. Идеален в комбинация с Soudatight LQ .

Soudatight Hybrid – хибридна версия, която може да бъде използвана за вътрешни и външни приложения.

Сред основните предимства на серията течни мембрани е, че остава еластична след втърдяване. Освен това безпроблемно залепва към различни видове порьозни повърхности – бетон, гипс, тухли или втвърдена пяна. При нанасяне цветът е тъмно син, а след изсъхване – черен. След изсъхване повърхността може да бъде боядисвана или замазвана, а почистването може да бъде извършено с вода. Продуктът притежава етикет EC-1 PLUS за много ниски емисии.

Soudal Window System – ново решение за монтаж на прозорци

Soudal представя специализирана серия, предназначени за монтаж на прозорци – Soudal Window System. Особеното на тази система е това, че освен полиуретановата пяна се използват допълнителни изолационни ленти, благодарение на които се осъществява пълна херметизация на прозореца. Многослойният монтаж или така нареченият „ топъл монтаж „ предотвратява появата на топлинни мостове около прозорците, предпазва от влага и замръзването на прозоречните отвори. Системата притежава технически сертификат  ITB № AT-15-9404/2015

SWS се състои от следните продукти:

Външна изолационна лента SWS

Защитава пяната ( топло и звукоизолиращия слой ) , който се намира в прозоречните отвори и предпазва от проникване на влага и седименти от околната среда.

Вътрешна  изолационна лента SWS

Защитава пяната ( топло и звукоизолиращия слой ) , който се намира в прозоречните отвори и предпазва от проникване на влага и водна пара, която се образува в стаите.

Супер еластична полиуретанова пяна FLEXIFOAM

Топло и звукоизолира. Благодарение на своята еластична структура нивелира всички движения на рамките на врати и прозорци, създадени от температурните амплитуди.

Пароизолационно лепило за ленти Vapourseal

Използва се за залепване на прозоречните ленти на трудно достъпни места.

Източник: СУДАЛ ЕООД