Изберете страница

За шестнадесета поредна година стартира студентският конкурс „Multi Comfort“. Той се организира от групата Saint-Gobain, световен лидер в устойчивото строителство. Провежда се на два етапа – национално и международно ниво. В конкурса имат право да участват студенти по архитектура, дизайн, урбанизъм и инженерни специалности, свързани със строителство на сгради.

Инициативата се основава на концепцията на Saint-Gobain за Multi Comfort. Тя обхваща различните аспекти на дизайна и изпълнението на сградите, за да може те да предоставят максимален комфорт на хората, които живеят или работят в тях. Перфектната комбинация между качеството на въздуха в помещенията, топлината, акустичния и визуалния комфорти правят една сграда Multi Comfort-на.

Всяка година конкурсът е предизвикателство за студентите – чрез подготовката на проектите за участие, те имат шанса да докажат своите познания и умения в международна конкурентна среда. В рамките на XVI-тото международно издание те ще трябва да се справят със задачата да създадат проект за преобразуване на пространството на пост-индустриалния обект на „Coignet Enterprise“ в Сен Дени в зелена жилищна, учебна и развлекателна зона. Тя трябва да съчетава едновременно следите от историческо наследство със съвременните нужди за устойчиво развитие на квартала.

Студентите могат да се регистрират за участие на интернет страницата на конкурса  до 31 март 2020 г.

В първия етап на инициативата студентите ще се състезават на национално ниво. Те ще представят проектите си пред жури от доказани специалисти в областта на архитектурата и строителството. Спечелилият първото място в България ще получи правото да участва в международния етап на конкурса. Той ще се проведе в периода 3 – 6 юни 2020 г., в архитектурния център на Saint-Gobain в Париж. Там българският победител ще получи възможността да представи идеята си пред международно жури и да се състезава с още 60 проекта от 35 държави. Освен това, той ще може да се срещне със свои колеги и да обмени опит и знания със световноизвестни специалисти.

За студентския конкурс „Multi Comfort“:

Студентският конкурс „Multi Comfort“ се провежда в България от 2005 г. В него могат да участват всички студенти по архитектура, строителство, дизайн, които са записани за съответната академична година. Студенти в рамките на програми за обмен, стипендии и др. също имат право на участие в конкурса.

В последното издание на конкурса в Милано през 2019 г. участваха повече от 2200 студенти от 34 страни. Повече информация за студентският конкурс „Multi Comfort“, правилата за участие и конкретното задание за 2020 г., можете да намерите на интернет страницата на Saint-Gobain България, както на страниците на бизнесите, част от Saint-Gobain в България: isover.bg, rigips.bg, bg.weber.

За групата Saint-Gobain

Saint-Gobain проектира, произвежда и дистрибутира материали и решения, които са ключови за качеството на живот и бъдещето на всеки от нас. Те са навсякъде в нашите домове и ежедневие, като ни осигуряват комфорт и сигурност. В световен мащаб, компанията е лидер в устойчивото строителство с €41.8 млрд. продажби през 2018 г., присъствие в над 68 държави и повече от 180 000 служители. 

Източник: СЕН ГОБЕН КОНСТРАКШЪН ПРОДЪКТС БЪЛГАРИЯ ЕООД