Изберете страница
Слънчевите покриви на Tesla бяха разпродадени в количества до 2018 година

Търсенето на слънчевите покриви на Tesla превиши предлагането само един месец след началото на предварителните продажби. Същата ситуация наблюдавахме и с електромобила Tesla Model 3, който само след няколко седмици бе разпродаден в количества, покриващи производството през следващата една година.

Броят поръчки за закупуването на слънчевите покриви многократно превиши очакваното от Tesla. Информацията е на аналитиците от банка RBC Capital Markets, която съобщи тази информация чрез писма до клиентите си. Според банковата информация, високото търсене на слънчевите покриви ще се запази до 2018 година.

Tesla още миналата година представи свои плочки за покриви с вградени слънчеви панели, а в началото на месец май започна да приема предварителните поръчки за покривни покрития. Засега се предлагат два вида плочки за покриви: гладка и с текстури. За осъществяването на предварителната поръчка, в сайта на компанията е необходимо да се депозират $1000.

Производството на тези покрития започва това лято във Фримонт, а бързото масово производство ще става във фабриката Gigafactory 2 в Бъфало. Сега Илън Мъск търси монтажници за бързо поставяне покритията на покривите.

Tesla обяви, че цената на един квадратен фут със слънчевото покритие струва $21,85, само че Мъск предлага вечна гаранция за целостта на покривите и 30 годишна гаранция за генериране на електрически ток със зададените според спецификациите параметри.

Източник: https://www.kaldata.com