Изберете страница
Слънчевите покриви на Tesla наистина се оказаха по-евтини от традиционните

Tesla обяви цената на своето покритие за покривите на сградите. Дори и без икономиите от генерираната слънчева енергия, новият материал за покриви е по-евтин от традиционните с 20%.

Още преди година Илън Мъск обяви плановете на Tesla за създаването на покривни покрития от слънчеви панели. Едно от най-характерните неща в този проект е дизайнът – това не са черни слънчеви панели, а декоративно покритие с различни цветове, което не загрозява сградите и генерира електрическа енергия.

Сега Tesla обяви цените. Преди това Мъск бе заявил, че цената на неговите покривни покрития е по-ниска от традиционното. Основната причина за това е, че обикновените покриви изобщо не са оптимизирани и тежат около 80% повече от покривите на Tesla. Покривите на Илън Мъск са по принцип много евтини: фотогалваниката е покрита със слой от декоративно стъкло. Стъклото е много евтино, понеже се прави от пясък. Предлага се богат избор на различни цветове и дизайн.

Подобно на електромобилите, веднага след анонса Tesla обяви предварителните продажби. Идеята за евтин и икономичен покрив се оказа много привлекателна и бе изкупена продукцията до края на 2018 година. И това при цена на записването $1000.

Преди няколко месеца Сonsumer Reports направи изследване, че за да може да се конкурира с другите, покривната конструкция на Мъск не бива да е по-скъпа от $24,50 за един квадратен фут. Именно това е цената, предлагана от Tesla, и като се има предвид, че Мъск предлага доживотна гаранция, изборът е ясен.

Източник: https://www.kaldata.com