Изберете страница

Общопрактикуващият медицински персонал в Aberdeen се радва на подобрения в сградата, в която се помещава, благодарение на системата за балкони и тераси OPTIM-R на Kingspan.

Системата OPTIM-R бе монтирана в медицински център в Aberdeen

Здравният център Woodside Fountain се помещава в специално изградена нова сграда на Western Road на мястото на Woodside Medical Group. Съоръжението за оказване на първична медицинска помощ предлага различни медицински услуги в напълно достъпна сграда. Здравният център се състои от 12 кабинета за консултации, манипулационна, стаи за лечение и зъболекарски кабинети, както и зала за медицинските сестри. Проектът се ръководи от изпълнителската фирма Miller Construction, която през 2014г. е придобита от Galliford Try.

Центърът разполага с просторна покривна тераса. За изолиране на терасата и в същото време осигуряване на равномерен преход към вътрешната част, е използвана системата за балкони и тераси OPTIM-R на Kingspan с дебелина 30мм. За разлика от традиционните изолации, панелите на OPTIM-R на Kingspan имат микропореста сърцевина, която е изолирана, обвита и уплътнена с газонепроникваема конструкция. Дизайнът позволява на панелите да се отличат с много добри изолационни показатели с топлинна проводимост от 0.007 W/m.K, което е фактор за постигането на целевата U-стойност от 0,15 W/m2.K с възможно най-тънка конструкция. Още един слой Styrozone на Kingspan бе монтиран над системата, последван от хидроизолационна мембрана и финишно покритие на балкона.

Системата за балкони и тераси OPTIM-R на Kingspan също включва и гъвкави ленти с пълнеж, които се режат на определени размери , като гарантират, че системата ще отговори на всички изисквания на проекта. Ако е инсталирана в съответствие с изискванията в ръководството на Kingspan, системата за балкони и тераси OPTIM-R на Kingspan гарантира поддържане на отлични топлинни показатели през целия експлоатационен живот на една страда.

Източник: www.kingspaninsulation.co.uk