Изберете страница

Над 2000 сгради са със сключени договори за обновяване по Програмата за енергийна ефективност до 2018г. Това каза пред журналисти в Бургас зам-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, предаде кореспондент на Радио „Фокус.

До момента са обновени около 600 сгради в страната. „Останалите или са в ход и процес на реализация, или тепърва започва тяхната реализация“, посочи Николова. По думите й в момента се изпълняват всички сгради, които са със сключени договори с Българска банка за развитие. За 2018 годинаще продължат да се доизпълняват всички сгради, които до момента са в процес на реализация или такива, които имат договори, но нямат започнати строителни дейности. Предстои дебат в Народното събрание за бъдещето на програмата след 2018 година.

Зам-министърът Деница Николова даде за пример бургаските комплекси „Меден рудник“ и „Възраждане“ за това, че чрез сниранетое настъпила пълна промяна на градските зони. „Мисля, че всички инвестиции няма как да не се виждат от хората.“

Източник: www.focus-news.net