Изберете страница

Офисната и търговска сграда Mercator One е построена по проект на архитекти от Хамбург и привлича всички погледи в центъра на Дюсбург. Горните етажи на дългия приблизително 100 метра седем етажен блок наподобяват извадени чекмеджета. В техническо отношение сградата също чертае нови пътища. Фасадата от производителя е направена от най-малко 75% рециклиран алуминий, който е покрит с флуорополимерен лак с фина структура.

При фасадата от алуминий и стъкло в цвят антрацит става въпрос за система, изработена от носещи профили. Тя има почти квадратна решетка от дългите страни и широки рамки от предната страна. Чрез използването на рециклиран материал обикновено много високите енергийни нужди за производство на алуминий се намаляват значително. Според производителя, претопяването на така наречения алуминий с изтичащ живот изисква само 5% от енергията, необходима за производството на първичен алуминий. Поради дългия експлоатационен живот и отличните качества при излагане на атмосферни влияния  изработката на фасада от този лек метал може да бъде класифицирана като много устойчиво решение.

Фурополимерното покритие с лак е устойчиво на UV лъчение и химикали и се почиства лесно. Това спестява много усилия, ако трябва да се разделите с графитите по стените на сградата.

 

Източник: stroiteli.bg